Ρωσικά βομβαρδιστικά αναστάτωσαν τον ευρωπαϊκό εναέριο χώρο

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Άναυδες έμειναν οι αεράμυνες των περισσότερων ευρωπαϊκών χωρών στις 22 Σεπτεμβρίου, όταν παρακολούθησαν δύο στρατηγικά βομβαρδιστικά της Ρωσίας να περνούν κοντά στα όρια τους.

Ο λόγος για τα υπερηχητικά αεροσκάφη Tu-160 Blackjack τα οποία ενεπλάκησαν με μαχητικά τεσσάρων ευρωπαϊκών χωρών, στην πορεία τους από τη Νορβηγία προς τη βόρεια Ισπανία.
Νορβηγία, Αγγλία, Γαλλία και Ισπανία απογείωσαν μαχητικά με σκοπό να αποτρέψουν την είσοδο των ρωσικών βομβαρδιστικών στον

εναέριο χώρο τους, κάτι που δεν έγινε.

Το συμβάν έλαβε χώρα στις 22 Σεπτεμβρίου, όμως οι λεπτομέρειές του γνωστοποιήθηκαν σήμερα από το υπουργείο Άμυνας της Γαλλίας.
Η Νορβηγία εντόπισε πρώτη τα ρωσικά Blackjack και απογείωσε δύο F-16 τα οποία το μόνο που έκαναν(χωρίς να έχουν και επιλογή) ήταν να τα συνοδεύσουν προς τον βορρά της Σκωτίας.
Η Βασιλική Πολεμική Αεροπορία (RAF) της Αγγλίας στη συνέχεια έστειλε αεροσκάφη Eurofoghter Typhoon προς αναχαίτιση των ρωσικών αεροσκαφών, καθώς αυτά κινούνταν δυτικά της Σκωτίας. Η αναχαίτιση πάντως και σε αυτή την περίπτωση εξελίχθηκε σε συνοδεία καθώς η τεχνολογική ανωτερότητα των ρωσικών μαχητικών δεν αφήνει πολλά περιθώρια.
Δύο γαλλικά Rafale «παρέλαβαν» τη συνοδεία των Blackjack 100 χιλιόμετρα από τις ακτές της Βρετάνης, ενώ τελικώς η Ισπανία απογείωσε με τη σειρά της δύο F-18, τα οποία συνόδευσαν τα ρωσικά βομβαρδιστικά βορείως του Μπιλμπάο. Κατόπιν, οι Ρώσοι χειριστές άλλαξαν κατεύθυνση και ταξίδεψαν προς τα πίσω, από την ίδια διαδρομή.
Η Ισλανδία είχε διαμαρτυρηθεί την ίδια ημέρα επειδή τα ρωσικά στρατηγικά βομβαρδιστικά είχαν πετάξει επικίνδυνα κοντά σε πολιτικές πτήσεις.

Το άρθρο Ρωσικά βομβαρδιστικά αναστάτωσαν τον ευρωπαϊκό εναέριο χώρο εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα