Ρωσία: Ο Σνόουντεν χαλαρός απολαμβάνει τα αξιοθέατα

Η ρωσική τηλεόραση μετέδωσε την Πέμπτη πλάνα που φέρεται να εμφανίζουν τον πληροφοριοδότη Έντουαρντ Σνόουντεν να απολαμβάνει μια βαρκάδα στον ποταμό Μόσχοβα στο κέντρο της Μόσχας.

Εμφανώς αλλαγμένος, φορώντας τραγιάσκα και έχοντας αφήσει τα γένια του να μεγαλώσουν, ο Σνόουντεν φαίνεται στις εικόνες που μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο Rossiya 24 ότι όχι μόνο συνεχίζει να βρίσκεται στη Μόσχα αλλά έχει αρχίσει και να βγαίνει σε δημόσιους χώρους - κάτι που απέφευγε τις πρώτες εβδομάδες της παραμονής του στη ρωσική πρωτεύουσα καθώς φοβόταν για τη ζωή του.

Σημειώνεται,

πως τα όσα αποκάλυψε ο Σνόουντεν για την κατασκοπευτική δράση της ΝSA, οδήγησαν σε ένα τεράστιο διπλωματικό σκάνδαλο, καθώς πολλοί αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων αποδείχτηκε πως παρακολουθούνταν από τις ΗΠΑ, ενώ σε άλλες περιπτώσεις οι παρακολουθήσεις είχαν ως στόχο και τις επικοινωνίες των πολιτών.

Υπενθυμίζεται, ότι ύστερα από ένα πολυήμερο θρίλερ στο τράνζιτ του αεροδρομίου της Μόσχας το καλοκαίρι, ο νεαρός πρώην τεχνικός σύμβουλος της NSA, έλαβε τελικά προσωρινό άσυλο στη Ρωσία τον Αύγουστο, εκεί όπου όπως όλα δείχνουν παραμένει ακόμη.

Keywords
Τυχαία Θέματα