Ρωσία κορονοϊός σήμερα:11.493 νέα κρούσματα – Σε καραντίνα ο Πατριάρχης Κύριλλος

Ρωσία κορονοϊός σήμερα: Η Ρωσία ανακοίνωσε σήμερα 11.493 νέα κρούσματα του κορονοϊού, λίγα λιγότερα από το ημερήσιο ρεκόρ που έχει καταγράψει η χώρα στη διάρκεια της πανδημίας, αυξάνοντας τον συνολικό αριθμό των κρουσμάτων σε 1.260.112. Αξιωματούχοι ανακοίνωσαν πως 191 θάνατοι από Covid-19 καταγράφηκαν το τελευταίο 24ωρο, αυξάνοντας τον επίσημο απολογισμό των νεκρών

σε 22.056. Η Ρωσία είχε ανακοινώσει στις 11 Μαΐου 11.656 κρούσματα, τον μεγαλύτερο αριθμό μέσα σε μια μέρα.

Στο μεταξύ, το πρακτορείο ειδήσεων RIA μετέδωσε σήμερα πως ο επικεφαλής της ρωσικής ορθόδοξης εκκλησίας πατριάρχης Κύριλλος βρίσκεται σε καραντίνα αφού ήρθε σε επαφή με κρούσμα του κορονοϊού. Ο 73χρονος πατριάρχης δήλωσε πως δεν μπόρεσε να συμμετάσχει στις προσευχές με το εκκλησίασμά του λόγω ιατρικών οδηγιών να παραμείνει απομονωμένος. Στη δήλωσή του, που αναρτήθηκε στον ιστότοπο της εκκλησίας, δεν αναφέρει αν έχει συμπτώματα.

Ρεκόρ ημερήσιων νέων κρουσμάτων σε Πολωνία και Σλοβακία

Από εκεί και πέρα η Πολωνία ανακοίνωσε νέο ρεκόρ ημερήσιων κρουσμάτων κορoνοϊού σήμερα, 4.280, καθώς και ρεκόρ θανάτων, 76, σύμφωνα με τον λογαριασμό στο Twitter του υπουργείου Υγείας της χώρας. Νωρίτερα σήμερα, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Βάλντεμαρ Κράσκα επιβεβαίωσε μιλώντας στον κρατικό ραδιοφωνικό σταθμό ότι η πρωτεύουσα Βαρσοβία θα προστεθεί στον κατάλογο των περιοχών όπου ισχύουν επιπλέον περιοριστικά μέτρα λόγω του αυξημένου αριθμού κρουσμάτων covid-19. Συνολικά στην Πολωνία, μια χώρα 38 εκατομμυρίων κατοίκων, έχουν καταγραφεί μέχρι στιγμής 111.599 κρούσματα κορωνοϊού και 2.867 θάνατοι.

Στο μεταξύ στη Σλοβακία ανακοινώθηκαν 1.037 νέα κρούσματα κορoνοϊού το προηγούμενο 24ωρο, ο μεγαλύτερος αριθμός από τότε που η επιδημία εμφανίστηκα στη χώρα, δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός Ίγκορ Μάτοβιτς.«Ας είμαστε πάρα πολύ προσεκτικοί, σας παρακαλώ», έγραψε ο Μάτοβιτς σε ανάρτησή του στο Facebook. Η κυβέρνηση της Σλοβακίας ενέκρινε νέα μέτρα για τον περιορισμό της εξάπλωσης της covid- 19 και ενέκρινε την 1η Οκτωβρίου την κήρυξη της χώρας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Διαβάστε ακόμα:Γερμανία: Αρνητικό ρεκόρ ημερησίων κρουσμάτων από τις αρχές Απριλίου
Keywords
Τυχαία Θέματα