«Ρωγμές» στην κυβερνητική συνοχή λόγω ιθαγένειας

Τελειωμό δεν έχουν τα ρήγματα στην κυβερνητική συνοχή, καθώς μετά τις διαφωνίες κατά τη διάρκεια των διαβουλεύσεων για τον προϋπολογισμό και το νέο πακέτο μέτρων, ΔΗΜΑΡ-ΠΑΣΟΚ-Νέα Δημοκρατία δεν τα βρίσκουν και πάλι με «μήλο της έριδος» την απόφαση του ΣτΕ ως προς τις προϋποθέσεις απόκτησης ιθαγένειας, παγώνοντας τη χορήγηση με τα κριτήρια που είχαν προβλεφθεί από το νόμο Ραγκούση.

Ο

πρωθυπουργός προσπάθησε να προωθήσει με εσπευσμένες διαδικασίες την κατάργηση του νόμου, ωστόσο «κλώτσησαν» τόσο το ΠΑΣΟΚ, όσο και η ΔΗΜΑΡ, με αποτέλεσμα οι διαδικασίες να «φρεναριστούν» τουλάχιστον για την ώρα. Ως εκ τούτου, το νέο νομοθετικό πλαίσιο πρόκειται να τεθεί σε διαβούλευση, ενώ δεν αποκλείεται να απασχολήσει και την επόμενη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, η οποία κατά πάση πιθανότητα θα πραγματοποιηθεί εντός του Σαββατοκύριακου.

Το ΠΑΣΟΚ αντιδράει
Αναστάτωση προκαλεί στο ΠΑΣΟΚ η απόφαση του Πρωθυπουργό να προχωρήσει χωρίς να ερωτηθούν οι κυβερνητικοί εταίροι της κυβέρνησης. Η εισηγήτρια του κοινοβουλευτικού τομέα εργασίας Δικαιοσύνης του ΠΑΣΟΚ, Θεοδώρα Τζάκρη, ξεκαθαρίζει ότι καμία νομοθετική πρωτοβουλία δεν μπορεί να αναληφθεί χωρίς τη συμφωνία όλων των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση.

«Σε κάθε περίπτωση δεν μπορεί να υπάρξει υπεύθυνη τοποθέτηση για τις συνέπειες της απόφασης έως ότου αυτή δημοσιευτεί σύμφωνα με το νόμο και γίνει γνωστό το σκεπτικό της», αναφέρει η ίδια.

Στο ίδιο μήκος κύματος και η εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, η οποία σε ανακοίνωσή της αναφέρει: «Ο δεσμός των νόμιμων μεταναστών που ζουν πολλά χρόνια στη χώρα και των παιδιών τους με την Ελλάδα είναι ένα πραγματικό γεγονός το οποίο η πολιτεία δεν πρέπει να παραβλέπει.

» Η διασφάλιση των δικαιωμάτων των παιδιών των μεταναστών που μεγάλωσαν ή μεγαλώνουν στην χώρα μας παραμένει προτεραιότητα μας.

» Η ελληνική κοινωνία πρέπει να είναι μια ανοιχτή σύγχρονη ευρωπαϊκή κοινωνία γιατί μόνο έτσι μπορεί να υπερασπίζεται ουσιαστικά και την εθνική ταυτότητα».

«Δεν δικαιολογείται ρύθμιση που υποχωρεί στην ξενοφοβία», αναφέρει η ΔΗΜΑΡ
«Δεν δικαιολογείται η σπουδή για ζητήματα του ν.3838/10 που έκρινε η μη δημοσιευθείσα απόφαση του ΣτΕ», αναφέρει η ΔΗΜΑΡ σε σχετική της ανακοίνωση, ενώ τα στελέχη της σημειώνουν ότι πρόκειται για ζήτημα δημοκρατίας, το οποίο απαιτεί τη συνεννόηση των τριών κομμάτων που συμμετέχουν στην κυβέρνηση.
«Δεν δικαιολογείται καμία ρύθμιση που υποχωρεί μπροστά στο ρατσισμό και την ξενοφοβία», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

ΣΥΡΙΖΑ: «Ο Σαμαράς έχει υιοθετήσει την ατζέντα μίσους της Χρυσής Αυγής»
Με ανακοίνωσή του, ο ΣΥΡΙΖΑ στρέφεται κατά της απόφασης του πρωθυπουργού: «Με προσωπική εντολή του Πρωθυπουργού, η κυβέρνηση σπεύδει να καταργήσει το νόμο Ραγκούση για την ιθαγένεια, πριν καν δημοσιευτεί η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας. Με αυτόν τον τρόπο, επιβεβαιώνει ότι έχει υιοθετήσει την ατζέντα του μίσους και του φόβου που ορίζει η Χρυσή Αυγή. Επιπλέον, για πολλοστή φορά, η κυβέρνηση αποδε

Keywords
Τυχαία Θέματα