Ρόδος: Συνεχείς έρευνες για τον εντοπισμό του αγνοούμενου καθηγητή

Συνεχείς, εκτεταμένες αλλά ατελέσφορες μέχρι στιγμής οι έρευνες για τον εντοπισμό του 53χρονου καθηγητή Αγγλικών που παρασύρθηκε από χείμαρρο την Παρασκευή και εξακολουθεί να αγνοείται. Πάντως, όσο περνούν οι ώρες τόσο η ανησυχία για την τύχη του 53χρονου εκπαιδευτικού μεγαλώνει, ενώ καταφτάνει και άλλο σφοδρό κύμα κακοκαιρίας.

Υπενθυμίζεται, πως ήδη έχουν χάσει τη ζωή τους 3 συνάνθρωποί μας, οι οποίοι βρέθηκαν πνιγμένοι στο βόρεια τμήμα του μετά τη θεομηνία. Τα θύματα είναι μία γυναίκα 54 ετών και ο 67χρονος σύζυγός της, καθώς και μία 27χρονη δασκάλα.

Τα έντονα καιρικά φαινόμενα

έπληξαν κυρίως την Ιαλυσό και οι αρμόδιες υπηρεσίες του νησιού βρίσκονται σήμερα σε επιφυλακή, καθώς αναμένεται δεύτερο κύμα κακοκαιρίας από σήμερα.

Σύμφωνα με την τοπική εφημερίδα «Ροδιακή», κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του Συντονιστικού Περιφερειακού Οργάνου, η οποία πραγματοποιήθηκε υπό τον υφυπουργό Εσωτερικών Λεωνίδα Γρηγοράκο, αποφασίστηκε να παραμείνουν σήμερα κλειστά στην Ιαλυσό το 1ο και το 2ο νηπιαγωγείο, καθώς και το 2ο δημοτικό σχολείο.

Στο ίδιο έντυπο αναφέρεται ότι κλειστή θα μείνει οριστικά από σήμερα η γέφυρα της Κρεμαστής και στα δύο ρεύματα.

Υπενθυμίζεται ότι στο συγκεκριμένο σημείο ακινητοποιήθηκε το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν η 27χρονη δασκάλα και ο 53χρονος καθηγητής που αγνοείται.

Εν τω μεταξύ, η σφοδρή κακοκαιρία προκάλεσε εκτεταμένες ζημιές σε υλικές υποδομές, σπίτια και επιχειρήσεις του νησιού, το κόστος των οποίων φθάνει -σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις- σε 5 εκατ. ευρώ. Για αυτό το λόγο, από σήμερα στο Επιμελητήριο Δωδεκανήσου λειτουργεί υπηρεσία υποδοχής αναφορών των πληγέντων επιχειρηματιών, ώστε να διευκολυνθεί το έργο της καταγραφής των ζημιών.

Keywords
Τυχαία Θέματα