Ρέσλερ: Κινητήριος δύναμη της Ευρώπης η Γερμανία

Την πεποίθησή του πως η Γερμανία θα παραμείνει η κινητήρια οικονομική δύναμη της Ευρώπης, εξέφρασε ο υπουργός Οικονομίας της χώρας Φίλιπ Ρέσλερ, από το βήμα της γερμανικής βουλής. Όπως τόνισε το Βερολίνο δεν πρόκειται να δεχθεί αποδυνάμωση του νομίσματος και αύξηση του πληθωρισμού, ενώ διαβεβαίωσε ότι, παρά την πρόσφατη αναθεώρηση επί τα χείρω των προβλέψεων για την ανάπτυξη, η Γερμανία «θα παραμείνει παράγοντας σταθερότητας, αλλά και κινητήρια δύναμη μέσα στην

Ευρώπη και για την Ευρώπη».

Κατά την παρουσίαση των πρόσφατων προοπτικών για τη γερμανική οικονομία, ο Γερμανός υπουργός Οικονομίας, Φίλιπ Ρέσλερ προειδοποίησε ότι το εξωτερικό εμπόριο θα παρουσιάσει επιβράδυνση το τρέχον έτος, αλλά η εγχώρια ανάπτυξη θα αντισταθμίσει την απώλεια αυτή σε μακροχρόνια βάση.

Ο υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας ανέφερε ακόμη ως απόδειξη της ορθότητας του δρόμου που ακολουθείται τη σταδιακή ανάκτηση της αξιοπιστίας της Ευρωζώνης ωστόσο διευκρίνισε: «Ένα όμως τίμημα δεν είμαστε διατεθειμένοι να πληρώσουμε και αυτό είναι εξασθένηση του νομίσματος και πληθωρισμός. Για αυτό και παλεύουμε για την ανεξαρτησία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας».

Keywords
Τυχαία Θέματα