Ρεκόρ εισόδου μεταναστών και προσφύγων στην Ελλάδα σε διάστημα μιας εβδομάδας

Νέο ρεκόρ στην είσοδο μεταναστών στην Ελλάδα, σε διάστημα πέντε ημερών, κατέγραψε ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης (IOM). Συγκεκριμένα σύμφωνα με τις καταγραφές αυτές, το τελευταίο πενθήμερο έφτασαν στη χώρα μας 48.000 άτομα, γεγονός που αποτελεί ρεκόρ από τότε που άρχισε η μεταναστευτική κρίση, η ένταση της οποίας μέρα με την ημέρα εντείνεται.

Επίσης, ο ΙΟΜ έκανε αναφορά και στη ρωσικές επιχειρήσεις

στη Συρία, τονίζοντας ότι έχουν συνεισφέρει στη δυναμική των μετατοπίσεων πληθυσμών στο εσωτερικό της χώρας αυτής, όμως δεν φαίνεται πως έχουν συμβάλλει στο να ενισχυθούν οι τάσεις φυγής των κατοίκων της Συρίας από την χώρα τους. Όσον αφορά τον αριθμό των εκτοπισμένων στο εσωτερικό της Συρίας, αυτός έχει υποχωρήσει σύμφωνα με τον ΙΟΜ σε 6,3 από 7,6 εκατομμύρια με τη μείωση αυτή να αποδίδεται στο γεγονός ότι υπάρχει ένα γενικό κύμα και κλίμα φυγής εκτός συνόρων.

Για το μέλλον πάντως δεν γίνεται καμία αναφορά και πρόβλεψη καθώς τα πάντα εξαρτώνται από το εάν θα υπάρξει έστω και μακροπρόθεσμα ελπίδα ειρήνευσης στη χώρα, μια χώρα που πριν από τον πόλεμο ήταν από τις πιο ανεπτυγμένες της ευρύτερης περιοχής της Μέσης Ανατολής.

Keywords
Τυχαία Θέματα