Ρ. Δούρου: Δεν υπάρχει κάποιος λόγος να δούμε τον κ. Σόιμπλε

Συνέντευξη παραχώρησε στη διαδικτυακή τηλεόραση του ΑΠΕ-ΜΠΕ η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ–ΕΚΜ Ρένα Δούρου, μιλώντας για την εξωτερική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ και για θέματα οικονομικών, αναφερόμενη εκτός των άλλων και στην επίσκεψη του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στην Αθήνα.

«Η

εξωτερική πολιτική θέλει έναν συνολικό σχεδιασμό. Και δεν θέλει μια κυβέρνηση που θα είναι παρακολουθητής πρωτοβουλιών άλλων χωρών», επισήμανε αρχικά η κα Δούρου και συμπλήρωσε: «Το έχω πει κι άλλες φορές και έχω παρεξηγηθεί. Η κ. Μέρκελ και ο κ. Σόιμπλε κάνουν τη δουλειά τους. Εξηγούμαι: Όταν δεν υπάρχει περιθώριο άσκησης εξωτερικής πολιτικής περισσεύουν οι επιθετικοί προσδιορισμοί. Είμαι από εκείνους που θεωρούν ότι δεν κάνεις πολιτική με τους επιθετικούς προσδιορισμούς. Έτσι σας λέω ανεξάρτητα αν μπορούμε να μιλήσουμε για υποτέλεια ή όχι για τον τρόπο που έχουν χειριστεί οι ελληνικές κυβερνήσεις την κρίση χρέους και πλέον την κρίση δημοκρατίας, αυτό που είναι ξεκάθαρο στον ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ είναι ότι η ελληνική κυβέρνηση πόρρω απέχει από το να χαρακτηριστεί μια στιβαρή κυβέρνηση, που ιεραρχεί τα ελληνικά συμφέροντα εντός της ΕΕ και της ευρωζώνης».

Ερωτηθείσα για το ενδεχόμενο ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας να συναντηθεί με τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, που θα επισκεφτεί σε 10 ημέρες την Ελλάδα, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε: «Νομίζω όχι. Αυτή τη στιγμή δεν προκρίνουμε ότι υπάρχει κάποιος λόγος να δούμε τον κ. Σόιμπλε. Διαβάζουμε ότι ο κ. Σόιμπλε θα έρθει με «δώρα», τα οποία είναι η αποπληρωμή του χρέους στο διηνεκές και όχι κούρεμα. Τα «δώρα» τα φέρνει στην κυβέρνηση του κ. Στουρνάρα, του κ. Βενιζέλου και του κ. Σαμαρά που επιμένουν ότι με αυτές τις πολιτικές το χρέος μπορεί να γίνει βιώσιμο».

Keywords
Τυχαία Θέματα