Πύρινος εφιάλτης στην Ουρανούπολη

Ανεξέλεγκτη καίει η πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Τετάρτης και μέχρι στιγμής, έχει αφανίσει εκατοντάδες στρέμματα δάσους στην Ουρανούπολη. Μάλιστα, ύστερα από αίτημα του αντιπεριφερειάρχη Χαλκιδικής, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας κήρυξη την κοινότητα της Ουρανούπολης σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Το πύρινο μέτωπο ξεκινά από το Άγιον Όρος κι εκτείνεται ως την Κομίτσα, όπου οι πυροσβέστες δίνουν σκληρή μάχη για να περιορίσουν τις φλόγες. Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχειρούν 40 οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, με 92 πυροσβέστες και 40 άτομα πεζοπόρο

τμήμα, τρία ελικόπτερα και τρία πυροσβεστικά αεροσκάφη, εθελοντές, βυτιοφόρα και μηχανήματα Δήμων, ενώ το έργο της κατάσβεσης συνδράμει και ο στρατός.

Παράλληλα, συνεχίζονται οι αναζωπυρώσεις των πυρκαγιών τόσο στην Αρκαδία, όσο και στο Σπαθοβούνι Κορινθίας, ενώ οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή δυσκολεύουν το έργο του ελέγχου και της κατάσβεσης.

Σοβαρότερη είναι η αναζωπύρωση της φωτιάς που έχει σημειωθεί από τα Μαλλωτά προς την Παλαιόχουνη, στην κατάσβεση της οποίας συμμετέχουν ισχυρές επίγειες δυνάμεις.

Σε εξέλιξη είναι, επίσης η πυρκαγιά που ξέσπασε το απόγευμα σε δασική έκταση στο Νεοχώρι Δομοκού. Στο σημείο επιχειρούν 26 πυροσβέστες με 11 οχήματα, 8 άτομα πεζοπόρο τμήμα, ένα ελικόπτερο κι δύο Πετζετέλ.

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε δασική έκταση στην περιοχή Δρακόνα Χανίων. Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχειρούν 15 πυροσβέστες με έξι οχήματα, οκτώ άτομα πεζοπόρο και ένα ελικόπτερο.

Υπό έλεγχο έχουν τεθεί πάντως οι πυρκαγιές που ξέσπασαν την Πέμπτη στα Χανιά, στην περιοχή Δρακόνα, στο Παραδείσι Ρόδου και στην Κεφαλονια.

]]>
Keywords
Τυχαία Θέματα