Πύραυλος Πολωνία – Ουκρανία: «Αναμφίβολα δεν ήταν δικός μας» λέει ο Ζελένσκι

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι, σύμφωνα με το ουκρανικό πρακτορείο ειδήσεων Interfax, δήλωσε σήμερα το απόγευμα ότι δεν έχει καμία αμφιβολία ότι η έκρηξη που σκότωσε δύο ανθρώπους στην Πολωνία δεν προκλήθηκε από ουκρανικό πύραυλο. «Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι δεν ήταν δικός μας πύραυλος», είπε, σύμφωνα με το Interfax Ukraine, προσθέτοντας πως η Ουκρανία πρέπει να αποκτήσει πρόσβαση στο σημείο της έκρηξης. Νωρίτερα

σήμερα, ο Πολωνός πρόεδρος Αντρέι Ντούντα παραδέχθηκε ότι ο πύραυλος που έπεσε στο έδαφος της χώρας του, πιθανότατα ανήκε στην ουκρανική αεράμυνα.

«Υπάρχουν πολλές ενδείξεις που αυξάνουν τις πιθανότητες ο πύραυλος, ο οποίος έπεσε στα εδάφη μας, να χρησίμευε ως αντιπυραυλική άμυνα και να χρησιμοποιήθηκε από τις ουκρανικές αμυντικές δυνάμεις. Το πιθανότερο είναι ότι επρόκειτο για ρωσικής κατασκευής πύραυλο S-300», δήλωσε ο Ντούντα. Ο Πολωνός πρόεδρος συμπλήρωσε ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις πως επρόκειτο για σκόπιμη επίθεση κατά της Πολωνίας, προσθέτοντας πως ο πύραυλος που έπεσε στην Πολωνία ήταν «πιθανότατα ένα ατύχημα από την ουκρανική πλευρά κατά την αναχαίτιση εισερχόμενων ρωσικών πυραύλων».

Keywords
Τυχαία Θέματα