Πυρά Βενιζέλου κατά της τρόικα

Ενοχλημένος από τη στάση της τρόικα εμφανίζεται ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος. «Δεν θέλουμε πολιτικές χάρες, μέσω πολιτικής διαπραγμάτευσης, παρουσιάζουμε οικονομικά αποτελέσματα, θέλουμε αναγνώριση των θυσιών των Ελλήνων και θέλουμε αξιόπιστους, έγκυρους αλλά θεσμικούς συνομιλητές», επεσήμανε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, μιλώντας σήμερα (05/12)

στη συνεδρίαση της ΚΟ του Κινήματος.

Ο κ. Βενιζέλος απέδωσε στην τρόικα τα αίτια της σημερινής κατάστασης, η οποία -όπως είπε- ανάγεται στο πραγματικό και το θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας της. Παράλληλα, την χαρακτήρισε «υβρίδιο», το οποίο προέκυψε λόγω της κρίσης και από το γεγονός ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν μπόρεσε να προβλέψει το ενδεχόμενο μιας κρίσης.

Όλα αυτά, πρόσθεσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, συνιστούν αμφισβήτηση του θεσμικού πλαισίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της ευρωζώνης, που δεν μπόρεσαν ούτε να προβλέψουν ούτε να αντιμετωπίσουν την κρίση.

Αναφερόμενος στον προϋπολογισμό, ο κ. Βενιζέλος τον χαρακτήρισε «προϋπολογισμό της εξόδου από την κρίση», παρότι η συζήτηση γίνεται ενώ εκκρεμεί η συμφωνία με την τρόικα.

Keywords
Τυχαία Θέματα