Πυρά Φίλη: Είναι γνωστό ότι ο Καμμένος συναγελαζόταν με τους βασανιστές της Χούντας (vid)

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Το παλαιό πολιτικό σύστημα κληροδότησε το πρόβλημα του Μακεδονικού μαζί με την οικονομική κρίση υπογράμμισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι παρά την ακροδεξιά μετάλλαξη της Ν.Δ. που ποντάρει στην αποσταθεροποίηση «δεν θα υπάρξει πολιτική αστάθεια στην χώρα».

Αναφερόμενος στις παλινωδίες της Ν.Δ. ο κ. Φίλης υποστήριξε ότι «η κ. Μπακογιάννη έχει μια σταθερή θέση υπέρ της σύνθετης ονομασίας erga omnes, αλλά ο κ. Κουμουτσάκος μετά τη συνάντηση

με τον κ. Νίμιτς δεν είπε χθες αυτό, αντίθετα, μίλησε για θέση που θα αποδέχεται ο λαός, ούτε σύνθετη ονομασία ούτε erga omnes».

Πιο συγκεκριμένα ο Νίκος Φίλης μιλώντας το πρωί στον ΑΝΤ1 χρέωσε στις προηγούμενες κυβερνήσεις τη μετάθεση και την αναβολή του ζητήματος υπογραμμίζοντας ότι:

«Η επανατοποθέτηση προς ακροδεξιές θέσεις της Ν.Δ. συνιστά μια μετάλλαξη αυτού του κόμματος. Ξέρουμε ότι η Ν.Δ. είναι ένα κόμμα της εθνικοφροσύνης ως ένα βαθμό, αλλά να παίρνουν το πάνω χέρι οι εθνικόφρονες… Διότι το Μακεδονικό πέρα από την εθνική ευαισθησία και την πατριωτική που την καταλαβαίνουμε όλοι έχει μια διάσταση νεοεθνικοφροσύνης».

«Η Ν.Δ. έχει ιστορία χειρισμού του Μακεδονικού είπε ο κ. Φίλης και υπενθύμισε την υπεύθυνη στάση του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη και περίμενα και ο Κυριάκος Μητσοτάκης να ακολουθήσει αυτή τη γραμμή και όχι τη γραμμή Σαμαρά».

Η Ν.Δ. ποντάρει στην αποσταθεροποίηση της χώρας τόνισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ προσθέτοντας ότι «ακόμα και η κ. Μπακογιάννη πήγε να συνδέσει το σύνολο των πολιτικών θεμάτων με το ζήτημα του ονόματος. Ο κ. Σημίτης μίλησε υπέρ της λύσης του Μακεδονικού καθώς και Κίνημα Αλλαγής, το ΚΚΕ, τον κ. Θεοδωράκη, τον κ. Καμίνη και άλλους. Ενώ και με την κ. Μπακογιάννη συμφωνούμε για το Μακεδονικό».

Ωστόσο χρέωσε αντιπολιτευτική ρητορική στην κ. Μπακογιάννη προαναγγέλλοντας το «όχι» στη Βουλή ως κομματική θέση. «Διαφωνούμε να επιβάλλεται κομματική πειθαρχεία παρά τη συνείδηση την οποία έχει διαμορφώσει και η κ. Μπακογιάννη και άλλοι άνθρωποι» τόνισε ο κ. Φίλης προσθέτοντας ότι για το ΣΥΡΙΖΑ «είναι θέμα αρχής και όχι κομματικών επιλογών, το αν μπερδεύεται η Ν.Δ. με αλλαγή θέσης αυτό αφορά τη Ν.Δ.».

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, απαντώντας σε σχετική ερώτηση δήλωσε ότι «ο Δ. Καμμένος έχει μια ροπή για την ακροδεξιά. Είναι γνωστό ότι συναγελαζόταν με τους βασανιστές της Χούντας και είναι αντισημίτης. Δεν χαρακτηρίζει όμως το κόμμα των ΑΝΕΛ» ενώ πρόσθεσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν τον ψήφισε ο ίδιος για αντιπρόεδρο στη Βουλή.

Ο κ. Φίλης χαρακτήρισε ως «πατριδοκαπηλεία» όσα έγιναν στο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης υποστηρίζοντας ότι φυσικά και αυτό δεν αφορά όλους όσους συμμετείχαν. Παραδέθηκε ότι «υπάρχει ένα ζήτημα όταν ο υπουργός Άμυνας διαφωνεί αλλά στο παρελθόν υπήρξε μείζον πρόβλημα όταν ο τότε υπουργός Εξωτερικών υπονόμευσε την πολιτική του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη και έριξε τελικά την κυβέρνηση».

Το άρθρο Πυρά Φίλη: Είναι γνωστό ότι ο Καμμένος συναγελαζόταν με τους βασανιστές της Χούντας (vid) εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα