Πυρ ομαδόν κατά του νομοσχεδίου Μπαλτά για την Παιδεία

Αντιδράσεις προκαλεί το νομοσχέδιο για του υπουργείου Παιδείας για τα «Επείγοντα μέτρα για την πρωτοβάθμια, δευτεροβάθμια και τριτοβάθμια εκπαίδευση», το οποίο ψηφίστηκε επί της αρχής σήμερα στη Βουλή, με 145 ψήφους υπέρ (ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ) και 107 κατά (σε σύνολο 252 ψηφισάντων βουλευτών), κατόπιν ονομαστικής ψηφοφορίας που προκάλεσε η ΝΔ.

«Είναι προς όφελος των μαθητών, αλλά και της εκπαιδευτικής διαδικασίας» τόνισε, από το βήμα της Βουλής,

ο αναπληρωτής υπουργός Παιδείας Τάσος Κουράκης, κατά την συζήτηση στην Ολομέλεια επί των άρθρων του νομοσχεδίου.

Την ίδια στιγμή, προγραμματίζεται για σήμερα 20.00 συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τη Βουλή κατά του νομοσχεδίου, σε συνέχεια των κινητοποιήσεων και αντιδράσεων που εκφράστηκαν εκ νέου χθες σε εκδήλωση στο στάδιο «Σπύρος Λούης» στο Μαρούσι, όπου έδωσαν το παρών εκπρόσωποι και κορυφαία στελέχη των κομμάτων της αντιπολίτευσης (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι και ΔΗΜΑΡ), πανεπιστημιακοί, αλλά και φοιτητές.

H πρωτοβουλία εκπαιδευτικών «Παιδεία 2015» θέτει ως βασικό θέμα την αποτροπή του «Grexit στην εκπαίδευση». Παρόντες στην εκδήλωση ήταν οι Σταύρος Θεοδωράκης, Ντόρα Μπακογιάννη, Άννα Διαμαντοπούλου, Νίκος Δένδιας, Θεόδωρος Φορτσάκης, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, Φίλιππος Σαχινίδης, Κυριάκος Μητσοτάκης, Εύη Χριστοφιλοπούλου, Ανδρέας Λοβέρδος, Κωνσταντίνος Τασούλας, Γ. Λυμπέρης, Γιώργος Μαυρωτάς, Θόδωρος Παπαθεοδώρου, Γιώργος Πατούλης, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, Βασίλης Κικίλιας, Γιάννης Μανιάτης, Γιώργος Φλωρίδης, Απόστολος Δοξιάδης κ.ά.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν με ομιλίες οι Βάσω Κιντή, αναπληρώτρια καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Αθηνών, Θάνος Βερέμης, ομότιμος καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Γιάννης Αντωνίου, πρώην αντιπρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής των Πρότυπων – Πειραματικών, διευθυντής του 2ου Προτύπου Πειραματικού Γυμνασίου Αθήνας, Μάκης Γρυσπολάκης, πρώην πρύτανης Πολυτεχνείου Κρήτης, Αποστόλης Δημητρόπουλος, δάσκαλος, Λεωνίδας Καστανάς, καθηγητής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, Σωκράτης Κάτσικας, πρώην πρύτανης και πρώην πρόεδρος ΕΣΥΠ, Μαρία Λεκάκου, αναπληρώτρια καθηγήτρια Πανεπιστημίου Αιγαίου, Νιόβη Παυλίδου, καθηγήτρια στο ΑΠΘ, Μιχάλης Σταθόπουλος, πρώην υπουργός και πρώην πρύτανης Πανεπιστημίου Αθηνών, Νίκος Σταυρακάκης, καθηγητής Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και πρώην πρόεδρος ΠΟΣΔΕΠ, Γιώργος Χαραλαμπίδης, καθηγητής ΤΕΙ.

Σκληρή προσωπική και πολιτική κριτική στον υπουργό Παιδείας εξαπέλυσε ο βουλευτής του Ποταμιού Γρηγόρης Ψαριανός. «Είναι πολύ άδικο για τον ίδιο, είναι ένας καθηγητής εξαιρετικός, από τους καλύτερους μαθηματικούς που έχουμε. Έδωσε τη ζωή του για την αριστεία και την καλύτερη Παιδεία, πραγματικά τα κατάφερε και τώρα εμφανίζεται ως κομπλεξικός οπαδός της μετριότητας και του σοσιαλφασισμού και ισοπεδωτισμού», είπε μιλώντας στο Βήμα FM. Ο κ. Ψαριανός σημείωσε πως «αυτή η κυβέρνηση, η «πρώτη φορά αριστερο-δεξιά, των Τσιπροκαμμένων, να το πω λίγο άγριο, ότι έχει δείξει δείγματα φασισμού…».

Keywords
Τυχαία Θέματα