Πυρ ομαδόν κατά Χρυσής Αυγής μετά την επίθεση Κασιδιάρη

Η επίθεση του εκπροσώπου της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη στην Ρένα Δούρου του ΣΥΡΙΖΑ και στην Λιάνα Κανέλλη του ΚΚΕ καταδικάστηκε σχεδόν από όλα τα κόμματα, αλλά και

την ΕΣΗΕΑ.

«Τελικά είχαμε δίκιο όταν λέγαμε ότι οι ναζί της Χρυσής Αυγής δεν είναι γραφικοί. Είναι επικίνδυνοι. Η Χρυσή Αυγή πρέπει πλέον να απασχολεί το αστυνομικό ρεπορτάζ», δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ κ. Τρίμης και εκτίμησε πως «δεν έχει νόημα πια να δίνει κανείς ελευθερίες και δημοσιότητα στους εχθρούς της ελευθερίας».

«Ο νεαρός αυτός ''κύριος'', εκπρόσωπος Τύπου της Χρυσής Αυγής απέδειξε σήμερα ότι είναι εκπρόσωπος μιας ομάδας νεοναζί που εκτός από ακροδεξιοί είναι άνανδροι και τραμπούκοι», υπογράμμισε η εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά και κάλεσε τον πολιτικό, πνευματικό και δημοσιογραφικό κόσμο «να καταδικάσει το περιστατικό». Παράλληλα, η εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ εξέφρασε την αλληλεγγύη της στην κα Κανέλλη και την κα Δούρου και κάλεσε τους πολίτες που ψήφισαν τη Χρυσή Αυγή «να το ξανασκεφτούν σοβαρά» και δήλωσε ότι «σε καμία περίπτωση εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ δεν πρόκειται να συμμετέχει σε συζήτηση με εκπρόσωπο της Χρυσής Αυγής».

«Τα ναζιστικά μορφώματα αντιμετωπίζονται από τον ίδιο το λαό, με την ισχυροποίηση και ριζοσπαστικοποίηση του εργατικού λαϊκού κινήματος. Μόνο ένα τέτοιο κίνημα ρήξης και ανατροπής μπορεί να εξουδετερώσει οριστικά τέτοιες οργανώσεις που είναι ένα μαστίγιο του ίδιου του συστήματος. Εξάλλου η Χρυσή Αυγή εδώ και πολλά χρόνια στηρίζει εργοδοτικούς μηχανισμούς κατά των εργαζομένων για το σπάσιμο απεργίας κ.λπ.», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Κομμουνιστικό Κόμμα και καλεί τους εργαζόμενους, τους νέους και τους συνταξιούχους που ψήφισαν τη «Χρυσή Αυγή» «να την εγκαταλείψουν και να συμπαραταχτούν με την τάξη τους και το ΚΚΕ».

«Μας πήρε 10 χρόνια να δώσουμε αξιοπρέπεια, εκτίμηση και σεβασμό στον πατριωτικό χώρο. Δεν θα επιτρέψουμε στην παρέα του κ. Μιχαλολιάκου, στην κομματική συμμορία του κ. Κασιδιάρη να ευτελίζει αυτό το οποίο χτίσαμε τόσα χρόνια στην εκτίμηση του ελληνικού λαού», υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης και συνέχισε: «Ζητώ συγγνώμη από τον ελληνικό λαό που με πράξεις και αβαρίες, με ενέργειες και με λάθη του πολιτικού κόσμου, επιτρέψαμε σε αυτό το μόρφωμα να πάρει δύναμη». «Ήρθε η ώρα να φύγουν από την πολιτική ζωή. Ο φασισμός δεν έχει πέραση στην Ελλάδα», κατέληξε.

«Με τη δύναμη της ψήφου στην αναμέτρηση της 17ης Ιουνίου οι πολίτες πρέπει να απομονώσουν κάθε τραμπουκικό χέρι, που δεν διστάζει να χτυπήσει ανά πάσα στιγμή», δήλωσε η πρόεδρος της Κοινωνικής Συμφωνίας Λούκα Κατσέλη, καταδικάζοντας την επίθεση του εκπροσώπου της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη στην υποψήφια βουλευτή του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη. Επίσης, είπε ότι «τα φαινόμενα φασίζουσας νοοτροπίας πρέπει όχι μόνο να καταδικάζονται, αλλά και να απομονώνονται» και κατέληξε πως «η προάσπιση της Δημοκρατίας είναι υπόθεση ολοκλήρου του ελληνικού λαού».

Keywords
Τυχαία Θέματα