Ψυχικά ασθενείς οι μισογύνηδες και οι playboys

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Ψυχικά ασθενείς φαίνεται να είναι οι άνδρες που δρουν σαν playboys ή τους αρέσει να επιδεικνύουν μια ανωτερότητα μπροστά στις γυναίκες, σύμφωνα τους επιστήμονες και μία νέα μελέτη.

Οι ερευνητές, διαπίστωσαν συσχετισμούς ανάμεσα στην ανώμαλη ψυχική υγεία και τη σεξιστική συμπεριφορά των ανδρών, όπως η κατάθλιψη και η κατάχρηση ουσιών.

Ο Τζόελ Γουόνγκ, καθηγητής συμβουλευτικής στο Πανεπιστήμιο Μπλούμινγκτον της Ιντιάνα και βασικός συγγραφέας της μελέτης, μίλησε στο Reuters για τα συμπεράσματα της έρευνας: «Ορισμένα από αυτά τα σεξιστικά ανδρικά πρότυπα, όπως το να είναι κανείς playboy ή να εξουσιάζει τις γυναίκες δεν συνιστούν απλώς κοινωνική αδικία αλλά είναι επίσης δυνητικά βλαβερά για την ψυχική υγεία».

Οι επιστήμονες κατέληξαν σε σαφή συμπεράσματα, προσθέτοντας στην έρευνα τους, τα αποτελέσματα περισσότερων από 70 μελετών που πραγματοποιήθηκαν στην Αμερική τα τελευταία χρόνια, με τη συμμετοχή πάνω από 19.000 αντρών. Χρειάστηκε να εξεταστούν έντεκα «μοντέλα», που σύμφωνα με τους ειδικούς αντιπροσωπεύουν αυτό που η κοινωνία έχει ταυτίσει με την παραδοσιακή αρρενωπότητα, όπως η ανάληψη κινδύνων ή η μανία για απόκτηση κύρους κι εξουσίας.

Η σεξουαλική ασυδοσία, η επιθυμία για εξουσία επί του ασθενούς φύλου και η αυτάρκεια, είναι στοιχεία που συνδέονται σύμφωνα με τους ειδικούς, με έναν όχι υγιή ψυχικό κόσμο.

«Οι άνδρες που έχουν πρόβλημα να ζητήσουν οδηγίες όταν χάνονται, είναι ένα κλασικό παράδειγμα αυτάρκειας«, εξήγησε ο Γουόνγκ.

Ωστόσο, όσοι διακρίνονται για την σεξιστική συμπεριφορά τους, είναι πολύ σπάνιο να απευθυνθούν σε κάποιον επαγγελματία.

Η μελέτη δημοσιεύτηκε στην επιστημονική επιθεώρηση Journal of Counseling Psychology.

Το άρθρο Ψυχικά ασθενείς οι μισογύνηδες και οι playboys εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Αναζητήσεις
oi playboy
Τυχαία Θέματα