Ψήνουν… μέτρα για το 2018

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Προκαλεί απορία η δήλωση Έλληνα αξιωματούχου, ο οποίος ανάφερε σε δημοσιογράφους ότι «για το 2017 δεν θα υπάρξει κανένα δημοσιονομικό πρόβλημα, ωστόσο για το 2018 είναι όλα ανοιχτά…». Όλα αυτά λίγες μέρες μετά τις ενθουσιώδεις δηλώσεις του Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ για επιτυχίες της κυβέρνησης.

Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι «θα δούμε πως θα πάει ο ΦΠΑ, τα έσοδα από τις ασφαλιστικές εισφορές και θα δούμε και την επισκόπηση

δαπανών. Για το 2017 δεν θα υπάρξει κανένα δημοσιονομικό πρόβλημα. Ίσως να υπάρξει το 2018, γιατί είμαστε υποχρεωμένοι να πιάσουμε το 3,5%. Θα έχουμε εικόνα την πρώτη εβδομάδα του Νοεμβρίου. Θα πρέπει να υπάρξει συζήτηση με τους θεσμούς για το αν η υπέρβαση οφείλεται σε μέτρα μόνιμα ή σε κάποιο έκτακτο παράγοντα».

Επίσης διέψευσε και κάτι που προκάλεσε έκπληξη… Και αυτό είναι η δήλωση του πρωθυπουργού για καταβολή και φέτος 13ης σύνταξης . Είπε συγκεκριμένα: «Έχουμε συμφωνήσει πως αυτή η υπέρβαση δεν θα πάει στις συντάξεις. Ίσως πάει στο κοινωνικό εισόδημα αλληλεγγύης ή αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών ή σε αναπτυξιακά προγράμματα». Τόνισε ακόμη ότι «η κυβέρνηση είναι αντίθετη με το αίτημα του ΔΝΤ να διενεργηθεί έλεγχος ποιότητας στοιχείων του ενεργητικού στις τράπεζες», λέγοντας: «Δεν θα ζητήσουμε έλεγχο για τράπεζες και αν επιμένει το ΔΝΤ θα τους παραπέμπουμε στους Ευρωπαίους». Ο ίδιος αξιωματούχος προβληματίστηκε «για την καταβολή του φόρου φυσικών προσώπων», καθώς «παρατηρείται πρόβλημα στον φόρο φυσικών προσώπων και πλέον αναζητούν τρόπο να το λύσουν». Όλα αυτά λίγες μέρες μετά την αισιόδοξη παρουσία Τσίπρα στη ΔΕΘ.

Το άρθρο Ψήνουν… μέτρα για το 2018 εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα