Ψήφισμα υπέρ της ΕΡΤ από το δήμο Ελευσίνας

Το Δημοτικό Συμβούλιο Ελευσίνας που συνήλθε την Τρίτη 11 Ιουνίου, παρόντος του Δημάρχου Γεώργιου Τσουκαλά, συζήτησε το 1ο έκτακτο θέμα της Ημερήσιας Διάταξης «Λήψη απόφασης για την έκδοση ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ – Διαμαρτυρία κατά της παύσης λειτουργίας της Ελληνικής Ραδιοφωνίας Τηλεόρασης ( ΕΡΤ) και συμπαράστασης στους απολυόμενούς της».

Μετά από εμπεριστατωμένη συζήτηση μεταξύ των μελών του,

ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ κατά πλειοψηφία

Την έκδοση του παρακάτω ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ:

• Το Δημοτικό Συμβούλιο Ελευσίνας

θεωρεί απαράδεκτη και πραξικοπηματική την απόφαση της Κυβέρνησης να σταματήσει την λειτουργία της ΕΡΤ Α.Ε., που αφορά τους τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς καθώς και την απόλυση των εργαζομένων της ΕΡΤ. Θεωρεί δε τις διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης περί επαναλειτουργίας της ΕΡΤ σε 3 μήνες τέχνασμα το οποίο αποσκοπεί να διασκεδάσει τις εντυπώσεις.

• Η φίμωση της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης, το κλείσιμο των δομών και των υπηρεσιών της, που προσέφεραν υψηλής ποιότητας ενημέρωση, ψυχαγωγία και πολιτισμό σε κάθε άκρη της χώρας, αποτελεί ανεπανόρθωτο πλήγμα για τη δημοκρατία. Οι δημόσιες ραδιοτηλεοπτικές συχνότητες, οι εγκαταστάσεις, ο εξοπλισμός, τα κτήρια, το αρχείο και το σύνολο των ενημερωτικών και πολιτιστικών και άλλων δραστηριοτήτων της ΕΡΤ αποτελούν κοινό κτήμα της ελληνικής κοινωνίας.

• Το Δημοτικό Συμβούλιο Ελευσίνας συντάσσεται στο πλευρό των εργαζομένων, και όσων πολιτών διεκδικούν ένα δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα, πηγή αντικειμενικής και ανεξάρτητης ενημέρωσης και πολιτισμού.

• Απαιτεί την συνέχιση της λειτουργίας της ΕΡΤ χωρίς καμία απόλυση εργαζομένου και την ακύρωση των σχεδίων ιδιωτικοποίησής της και περιορισμού του δικαιώματος της ενημέρωσης του ελληνικού λαού.

• Απαιτεί να αποσυρθεί η πράξη νομοθετικού περιεχομένου

Keywords
Τυχαία Θέματα