«Ψηφιακή Σύγκλιση»: Δωρεάν σύνδεση στο διαδίκτυο και tablet από σήμερα

Την δυνατότητα εξαργύρωσης του κουπονιού «Ψηφιακής Αλληλεγγύης» έχουν από σήμερα οι περίπου 290.000 πολίτες δικαιούχοι του κοινωνικού μερίσματος των 8 Περιφερειών που καλύπτει το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ψηφιακή Σύγκλιση» στις περιφέρειες αμιγούς σύγκλισης (Ανατολική Μακεδονία Θράκη, Θεσσαλία, Ήπειρος, Δυτική Ελλάδα, Ιόνιοι νήσοι, Πελοπόννησος, Βόρειο Αιγαίο, Κρήτη).

Εκτυπώνοντας το κουπόνι της «Ψηφιακής Αλληλεγγύης» από το site

www.e-inclusion.gr οι πολίτες θα μπορούν να επισκεφθούν ένα από τα εγκεκριμένα καταστήματα της δράσης και να αποκτήσουν:

-Επιδότηση 12 Ευρώ τον μήνα στη συνδρομή ευρυζωνικής σύνδεσης (κινητή ή σταθερή)

-ηλεκτρονικό υπολογιστή τύπου tablet ή φορητό υπολογιστή τύπου netbook ή laptop (αξίας μέχρι 230 Ευρώ)

-υπηρεσίες υποστήριξης – κατάρτισης σε χρήση ΤΠΕ κατ’ οίκον, όπως πρόσβαση σε email, internet, e-gov υπηρεσίες, κλπ

Η δράση, προϋπολογισμού 100.000.000 Ευρώ, σχεδιάστηκε από τη Γενική Γραμματεία Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΓΓΤΤ) και υλοποιείται από το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος (Τ.Ε.Ε.) και το Εθνικό Δίκτυο Έρευνας & Τεχνολογίας (Ε.Δ.Ε.Τ. Α.Ε.), σε συνεργασία με την ΓΓΤΤ, στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ψηφιακή Σύγκλιση» που συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.

Η εγγραφή των τηλεπικοινωνιακών παρόχων στη δράση έχει ήδη ολοκληρωθεί, ενώ ως προθεσμίες εγγραφής των συνεργαζόμενων καταστημάτων και υποβολής των προσφορών τους ορίσθηκαν η 14η και 28η Ιανουαρίου αντίστοιχα.

Στόχος της παρέμβασης είναι η μείωση του ψηφιακού χάσματος και η παροχή ίσων ευκαιριών στους πλέον αδύναμους οικονομικά πολίτες για πρόσβαση στο διαδίκτυο και αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών.

H «Ψηφιακή Αλληλεγγύη» αποτελεί μια ακόμη δράση στο πλαίσιο της πολιτικής πρόσβασης στο διαδίκτυο προς όλους τους Έλληνες και ακολουθεί την υπογραφή του Έργου για την κάλυψη των Απομακρυσμένων και Αγροτικών Περιοχών μέσω Ευρυζωνικών Υποδομών, προϋπολογισμού 161.077.032 εκατ. Ευρώ {που πραγματοποιείται με τη Σύμπραξη Δημόσιου & Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ)} και την προκήρυξη του έργου για την παροχή δωρεάν Wi-fi internet σε όλους τους Δήμους της Χώρας, όπου συμπεριλαμβάνονται τα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα και τα νοσοκομεία, προϋπολογισμού 18.414.619 εκατ. Eυρώ.

Η παροχή δυνατότητας πρόσβασης στο διαδίκτυο και η χρήση των νέων Τεχνολογιών από όλους τους πολίτες αποτελεί σταθερή επιλογή της Γενικής Γραμματείας Τηλεπικοινωνιακών και Ταχυδρομείων του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.

Keywords
Τυχαία Θέματα