«Ψευδείς οι κατηγορίες του Τζον Κέρι»

Τους ισχυρισμούς του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών, Τζον Κέρι, για χρήση χημικών όπλων από την πλευρά της Δαμασκού, απορρίπτει το συριακό καθεστώς, κάνοντας λόγο για ψευδείς και αβάσιμες κατηγορίες.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το συριακό υπουργείο Εξωτερικών οι δηλώσεις του Τζον Κέρι ήταν μια «απελπισμένη προσπάθεια» για να δικαιολογήσει, η αμερικανική διπλωματία, μια πιθανή στρατιωτική επίθεση κατά της Συρίας.

«Αυτό που η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών περιγραφεί ως αδιάσειστα αποδεικτικά στοιχεία δεν είναι τίποτα

περισσότερο από παλιές ιστορίες που διαδίδουν οι τρομοκράτες (σ.σ. αντάρτες) για πάνω από μια εβδομάδα και οι οποίες είναι κατασκευασμένες ιστορίες και ψέματα», ανέφερε το υπουργείο Εξωτερικών της Συρίας, σε μια ανακοίνωση, που μεταδόθηκε από την επίσημη συριακή τηλεόραση.

Ομπάμα: Η κατάσταση στη Συρία απειλεί τα συμφέροντα των ΗΠΑ

«Η τελική απόφαση για επίθεση στη Συρία δεν έχει ληφθεί ακόμα, ωστόσο οποιαδήποτε επέμβαση θα είχε περιορισμένη διάρκεια και δεν θα περιλάμβανε χερσαίες δυνάμεις», δήλωσε την Παρασκευή ο Μπαράκ Ομπάμα, συμπληρώνοντας ότι η απόφαση θα προκύψει από τη συζήτηση στο Κογκρέσο.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ δήλωσε ότι η κατάσταση στη Συρία αποτελεί «πρόκληση για όλο τον κόσμο» και απειλεί τα συμφέροντα τόσο των ΗΠΑ όσο και συμμάχων τους όπως το Ισραήλ, η Τουρκία και η Ιορδανία. «Τα χημικά όπλα θα μπορούσαν να πέσουν στα χέρια τρομοκρατών και να χρησιμοποιηθούν εναντίον μας», σημείωσε.

Ο Μπάρακ Ομπάμα ανέφερε ότι κανείς δεν είναι «τόσο κουρασμένος από τον πόλεμο» όσο ο ίδιος, ωστόσο οι ΗΠΑ οφείλουν να διασφαλίζουν την τήρηση των διεθνών κανόνων.

Keywords
Τυχαία Θέματα