Προβλήματα στους δρόμους – κακοκαιρία: Πάνω από 80 κλήσεις στην πυροσβεστική

Προβλήματα λόγω της έντονης βροχόπτωσης καταγράφηκαν κατα τη διάρκεια της νύχτα σε πολλούς δρόμους του Λεκανοπεδίου, με  το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος να λαμβάνει 89 κλήσεις εκ των οποίων χρειάστηκε να επέμβει μόνο στις  83. Οι περιοχές που επλήγησαν περισσότερο απο την κακοκαιρία  ήταν το Μοσχάτο,  με 35 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων και 11 κλήσεις για μεταφορές ατόμων σε ασφαλή σημεία, η Καλλιθέα  με 26 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων και 6 κλήσεις για μεταφορές ατόμων σε ασφαλή σημεία, το Παλαιό Φάληρο  με  1 κλήση για άντληση υδάτων και 1 κλήση για μεταφορά ατόμου σε ασφαλές

σημείο και ο Άγιος Ιωάννης Ρέντη επίσης  με 1 κλήση για άντληση υδάτων και 2 κλήσεις για μεταφορές ατόμων σε ασφαλή σημεία.

Παρότι τα φαινόμενα έχουν κοπάσει η πυροσβεστική παραμένει σε ετοιμότητα  για την πιθανή αντιμετώπιση κινδύνων από την εκδήλωση πλημμυρών, καθώς και των συνοδών τους φαινομένων, ενώ καλεί τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και σε περίπτωση εκδήλωσης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, να ακολουθούν πιστά τις υποδείξεις των αρμόδιων αρχών. Στα προβλήματα που προκάλεσε χθες η έντονη βροχόπτωση ήταν και να διακοπεί η κυκλοφορία σε αρκετούς δρόμους και λεωφόρους, όπως στην Ποσειδώνος στο Δέλτα Φαλήρου, αλλά και στον Κηφισό.

Πότε ‘φτιάχνει’ ο καιρός

Σύμφωνα με τις καταγραφές του δικτύου αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, αξιόλογες κατά τόπους βροχοπτώσεις εκδηλώθηκαν χθες όπως αναμένονταν στα νοτιοδυτικά τμήματα της Πελοποννήσου, στα ανατολικά τμήματα της παράκτιας Θράκης και κατα τόπους στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου. Το μεγαλύτερο ύψος βροχής μέχρι χθες στις 19:30 καταγράφηκε στο μετεωρολογικό σταθμό Καλαμάτας και ήταν ίσο με 58 χιλιοστά. Στον χάρτη που ακολουθεί παρουσιάζεται η κατανομή του αθροιστικού υετού έως τις 19:30 της Τρίτης 23 Νοεμβρίου. Το επόμενο 24ωρο θα συνεχιστούν οι βροχοπτώσεις όπως και η πτώση της θερμοκρασίας, ενώ ο καιρός αναμένεται να παρουσιάσει βελτίωση απο το βράδυ της Τετάρτης, ωστόσο η κακοκαιρία θα επιστρέψει την Παρασκευή.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Προβλήματα, Πάνω,provlimata, pano