Πρόβλεψη (εκ Γερμανίας) για έξοδο από την Ευρωζώνη, χωρών που αντιμετωπίζουν προβλήματα

Το αδελφό κόμμα του CDU της Μέρκελ, CSU που μετέχει στις διαβουλεύσεις για το Μεγάλο Συνασπιμό στο Βερολίνο, θέτει θέμα να υπάρξει πρόβλεψη για δυνατότητα προσωρινής εξόδου από την Ευρωζώνη, χωρών που αντιμετωπίζουν προβλήματα.
Σύμφωνα με πληροφορίες γερμανικών ΜΜΕ, το CSU προσέθεσε ρήτρα στο προτεινόμενο κείμενο συμφωνίας -η οποία προβλέπεται να προστεθεί στα σημεία τριβής με το CDU και SPD.
Οι διαβουλεύσεις για συμφωνία συγκυβέρνησης CDU/CSU και SPD διακόπτονται μέχρι την Κυριακή (17/11) εξαιτίας του συνεδρίου των Σοσιαλδημοκρατών στη Λειψία. Το βράδυ της Τετάρτης, οι γενικοί γραμματείς των τριών κομμάτων συναντήθηκαν και ανακεφαλαίωσαν την πορεία των διαβουλεύσεων με κυριότερο στόχο, όπως αναφέρει το Spiegel, να τονιστεί το κλίμα αρμονίας και να υποβαθμιστούν οι αναφορές για τις μικροεντάσεις που σημειώνονται.
Ανάμεσα σε εκείνα όμως που αγνόησαν οι τρεις αξιωματούχοι, όπως αναφέρει το γερμανικό περιοδικό, είναι σημεία που σίγουρα θα προκαλέσουν τριβή -όπως, αναφέρει την Πέμπτη το πρωί το Spiegel, πρόταση που προσέθεσε το CSU στο κείμενο για την γερμανική πολιτική στην ευρωπαϊκή κρίση.
«Το CSU υποστηρίζει την παροχή της δυνατότητας σε χώρες που δεν είναι μεσοπρόθεσμα σε θέση να εκπληρούν τα κριτήρια της Συνθήκης του Μάαστριχτ, να βγαίνουν προσωρινά από την Ευρωζώνη» αναφέρει η εν λόγω προσθήκη, γνώση της οποίας επικαλείται το Spiegel.
To περιοδικό σημειώνει πως τα άλλα δύο μέρη στις διαβουλεύσεις, CDU και SPD, έχουν διαφορετική άποψη και το ζήτημα θα προστεθεί σε εκείνα τα σημεία που θα φέρουν εντάσεις στις συζητήσεις.
Πηγή: ThePressProject.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα