Προβάδισμα 8 μονάδων δίνει νέα δημοσκόπηση στον ΣΥΡΙΖΑ

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Προβάδισμα 8 ποσοστιαίες μονάδες στην πρόθεση ψήφου δίνει στον ΣΥΡΙΖΑ(25,8%) έναντι της ΝΔ(17,7%) δημοσκόπηση που έγινε για λογαριασμό της ιστοσελίδας TVXS. Στην ίδια δημοσκόπηση φαίνονται πολύ χαμηλά ποσοστά για ΠΑΣΟΚ, το οποίο συγκεντρώνει 3%.

Χαμηλά

είναι και τα ποσοστά του Ποταμιού με 2,3%, του ΚΚΕ με 3,5% και των ΑΝΕΛ 2,5%. Σταθερά παρουσιάζονται τα ποσοστά της Χρυσής Αυγής με 8,7%.

Στην ανάλυση της δημοσκόπησης τα μεγάλα ποσοστά πτώσης της ΝΔ φαίνεται να οφείλονται στην χαμηλή συσπείρωση των ψηφοφόρων του κόμματος με ένα μέρος από τους οποίους πηγαίνει, σύμφωνα με τα δεδομένα της δημοσκόπησης προς τον ΣΥΡΙΖΑ(6%), την Χρυσή Αυγή(5%) και λιγότερο στους ΑΝΕΛ(2%).

Οι διαρροές είναι πολύ μεγαλύτερες στο ΠΑΣΟΚ, που χάνει έναν στους τέσσερις ψηφοφόρους του προς τον ΣΥΡΙΖΑ, προς την ΝΔ(6%) αλλά και προς όλα τα άλλα κόμματα.

Η αξιωματική αντιπολίτευση καταφέρνει να διατηρήσει το μεγαλύτερο μέρος των δυνάμεις της(πτώση περίπου 1% σε σχέση με τις ευρωεκλογές) επειδή παρουσιάζει μεγαλύτερη συσπείρωση ψηφοφόρων, ενώ δεν αποφεύγει τις απώλειες προς την Χρυσή Αυγή, τους ΑΝΕΛ και την ΝΔ.

Την αλλαγή του πολιτικού κλίματος αποτυπώνει και η παράσταση νίκης, όπου ο ΣΥΡΙΖΑ υπερτερεί κατά πολύ της ΝΔ. Το 53% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα έρθει πρώτος στις επόμενες εκλογές, ενώ μόνο το 28% πιστεύει το ίδιο για το κυβερνών κόμμα. Στην προηγούμενη δημοσκόπηση του Μαΐου, τα δύο κόμματα σχεδόν ισοψηφούσαν στην παράσταση νίκης (41 έναντι 40%).

Το άρθρο Προβάδισμα 8 μονάδων δίνει νέα δημοσκόπηση στον ΣΥΡΙΖΑ εμφανίστηκε πρώτα στο Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση. - Τα γεγονότα τώρα|.

Keywords
Τυχαία Θέματα