Πρωτοβουλία βουλευτών για άρση του αδιεξόδου στην προεδρική εκλογή

Τρία κεντρικά ζητήματα περιλαμβάνει το κείμενο που προωθείται από βουλευτές με θέμα την εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή. Στο κείμενο αυτό εκτός από την συμφωνάι για την εκλογή προέδρου και περιλαμβάνεται σύμφωνα με πληροφορίες συμφωνάι για τον ορισμό των Εθνικών εκλογών και την προώθηση της συνταγματικής αναθεώρησεις.

Το συγκεκριμένο κείμενο διακινείται το τελευταίο 24ωρο στη Βουλή

με πρωτοβουλία Ανεξάρτητων Δημοκρατικών Βουλευτών και στόχος είναι να βρεθεί μια συναινετική λύση-πρόταση για να πορευτεί η χώρα στο κρίσιμο αυτό διάστημα. .

Σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού Πρακτορείου, το κείμενο αυτό είναι ελαφρώς διαφοροποιημένο από το κείμενο που υπέγραψαν έξι μέλη της Κεντρικής Γραμματείας της ΔΗΜΑΡ.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι προτείνεται:

Εκλογή Προέδρου και Συνταγματική Αναθεώρηση από αυτή τη Βουλή

Εκλογές εντός ορατού χρονοδιαγράμματος, εντός όμως του 2015.

Αυτό το τελευταίο είναι η ελαφρά διαφοροποίηση της νέας πρωτοβουλίας καθώς τα στελέχη της ΔΗΜΑΡ προσδιόριζαν τις εθνικές εκλογές μέχρι τον Μάιο του 2015.

Μεταξύ αυτών που έχουν υπογράψει μέχρι στιγμής το κείμενο, είναι σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι βουλευτές της ΔΗΜΑΡ Νίκη Φούντα, Νίκος Τσούκαλης και Θωμάς Ψύρρας, οι Ανεξάρτητοι Δημοκρατικοί Βουλευτές Σπύρος Λυκούδης, Πάρις Μουτσινάς, Γρηγόρης Ψαριανός, Βασίλης Οικονόμου, Τάσος Κουράκος, Γιώργος Κασσαπίδης και Χρήστος Αηδόνης, από το ΠΑΣΟΚ οι Δημήτρης Κρεμαστινός και Νίκος Σηφουνάκης.

Keywords
Τυχαία Θέματα