Πρωταθλητής Ελλάδος για 33η φορά ο ΠΑΟ!

Μέσα σε ένα σκηνικό που θύμιζε περισσότερο… πεδίο μάχης παρά γήπεδο μπάσκετ, ο Παναθηναϊκός πανηγύρισε για 33η φορά στην ιστορία του το πρωτάθλημα Ελλάδος στο μπάσκετ σε έναν αγώνα που δεν ολοκληρώθηκε ποτέ.

Και αυτό διότι οι κάποιοι (γνωστοί…;) ανεγκέφαλοι οπαδοί του Ολυμπιακού, 1.27΄πριν το τέλος του αγώνα και με το σκορ στο 76-72 υπέρ των «πράσινων», πέταξαν ό, τι είχαν και δεν είχαν πάνω

τους (από μπουκάλια, αντικείμενα, κροτίδες, καρέκλες και ό, τι άλλο μπορεί να φανταστεί κανείς) στον αγωνιστικό χώρο και στον πάγκο του Παναθηναϊκού.

Απόρροια της ενέργειάς τους ήταν, οι διαιτητές να ζητήσουν πλήρη εκκένωση του ΣΕΦ, αλλά κάποιοι θρασύτατοι οπαδοί των «ερυθρολεύκων» αποφάσισαν να μην αποχωρήσουν παρά τις συνεχόμενες παρακλήσεις των ανθρώπων του Ολυμπιακού. Έτσι, οι διαιτητές αποφάσισαν οριστική διακοπή σε βάρος των γηπεδούχων και κάπως έτσι ο τρίτος τελικός της Α1 μπάσκετ των ανδρών δεν τελείωσε πότε…

Όσον αφορά στο τι έγινε στις 4 γραμμές του γηπέδου, οι Κυπελλούχοι Ελλάδος με αιχμή την ευστοχία τους από την γραμμή των τριών πόντων σε συνδυασμό με την φρεσκάδα τους και… αρχηγού παρόντος (βλέπε Διαμαντίδη) κατάφεραν να πάρουν ένα προβάδισμα τεσσάρων πόντων (76-72) 1.27’ πριν το τέλος και να πάρουν εν τέλει το ματς στα χαρτιά με 0-20.

Κορυφαίος για τους πρωταθλητές ο Διαμαντίδης με 18 πόντους και 5 τρίποντα, εξαιρετικός ο Τσαρτσαρής με 14, 12 είχε ο Λάσμε. Πρίντεζης με 14 και Σπανούλης με 13 ήταν πρώτοι σκόρερ των Πειραιωτών που δεν μπόρεσαν να υπερασπιστούν τον τίτλο τους και έδειξαν για άλλη μια φορά ότι μετά το Final Four «άδειασε» το ρεζερβουάρ.

Όπως ήταν φυσικό το «σκούπισμα» (3-0 στη σειρά) των πρασίνων απέναντι στον αιώνιο αντίπαλο πανηγυρίστηκε δεόντως από τους περίπου 3.000 οπαδούς, οι οποίοι περίμεναν υπομονετικά τους θριαμβευτές του ΣΕΦ, έξω από το Κάραβελ μέχρι τις 02.00 το πρωί.

Η νύχτα έγινε μέρα από τα βεγγαλικά και ο κόσμος έπλεε σε πελάγη ευτυχίας για την κατάκτηση του πρωταθλήματος με δυο «διπλά» μέσα στο ΣΕΦ, κάτι που δεν είχε καταφέρει ούτε ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς, αλλά το κατάφερε ο Έλληνας Αργύρης Πεδουλάκης.

Αξίζει να σημειωθεί τέλος η σπάνια- για τα ελληνικά δεδομένα- κίνηση των Έισι Λο, Γιώργου Μπαρτζώκα, Μίλαν Τόμιτς και Κάιλ Χάινς, οι οποίοι έσπευσαν στα αποδυτήρια του Παναθηναϊκού μετά την οριστική διακοπή του τρίτου τελικού και μοίρασαν συγχαρητήρια στους αντιπάλους!

Keywords
Τυχαία Θέματα