Πρόταση Ντέμη: Σωτήρια ή χωρίς αντίκρισμα;

Τα όσα πρότεινε στους μετόχους ο πρώην πρόεδρος της ΑΕΚ θα καταδείξουν τις επόμενες ημέρες αν η ομάδα θα ανασάνει ενόψει του… μπαμπούλα της ΟΥΕΦΑ!

Η αλήθεια είναι ότι οι πάντες περίμεναν μια πιο άμεση λύση από τον Ντέμη Νικολαΐδη, κυρίως όμως οι ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ, οι οποίοι πλέον έχουν φτάσει στα όριά τους και δεν αντέχουν άλλο να παραμένουν απλήρωτοι, ενώ προσπαθούν παράλληλα να είναι όσο πιο συνεπείς γίνεται

στις αγωνιστικές τους υποχρεώσεις!

Του Μιχάλη Τσαμπά

Τα όσα είχε πει ο πρώην πρόεδρος της Ένωσης στο περιθώριο της… κιτρινόμαυρης επανάστασης του «Μεγάλη Βρετάνια» είχαν αφήσει μια αχτίδα σωτηρίας!

Τελικά ο Ντέμης έκανε την πρότασή του, η οποία πάντως δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ακριβώς σωτήρια για την ΑΕΚ, έστω κι αν έχει δεσμευτικό χαρακτήρα και παράλληλα θέτει προ των ευθυνών τους και άλλους μετόχους, πρώην και νυν. Με λίγα λόγια ο άλλοτε διεθνής ποδοσφαιριστής και πρόεδρος προσπαθεί να μαζέψει σε μικρό χρονικό διάστημα ένα σεβαστό ποσό, ώστε η «κιτρινόμαυρη» ΠΑΕ να μην έχει το παραμικρό πρόβλημα ως τον Ιούνιο και κυρίως όσο αφορά τους φακέλους που περιμένει η ΟΥΕΦΑ!

Τί όμως αναφέρει ακριβώς η πρόταση του Νικολαΐδη; Ο ίδιος ζήτησε από τους υπόλοιπους μετόχους να βάλουν στα ταμεία της ομάδας το λιγότερο 4 εκ. ευρώ και παράλληλα να φύγει από την μέση ο βραχνάς, που λέγεται «δάνειο από την Μorgan Stanley».

Αν όλα αυτά συμβούν, τότε ο Ντέμης δεσμεύτηκε να βάλει άμεσα κι αυτός 3 εκ. ευρώ, που θα έχει εξασφαλίσει από επιχειρηματίες, με τους οποίους είναι σε ανοιχτή γραμμή. Ξεκαθάρισε πως πρόκειται για ανθρώπους, οι οποίοι δεν προτίθενται να αναμειχθούν με τα διοικητικά της Ένωσης, αλλά απλά σε αυτή τη δύσκολη στιγμή για την ομάδα θέλουν να κάνουν μια ταμειακή διευκόλυνση!

Μάλιστα έγινε γνωστό ότι το ένα από αυτά τα 3 εκ. θα δοθεί με εγγύηση, όταν η ΑΕΚ θα καταφέρει να πάρει τα χρήματα από τον Μάκη Ψωμιάδη, με τον οποίο βρίσκεται σε δικαστική διαμάχη! Μένει φυσικά να δούμε αν τις επόμενες ημέρες οι μέτοχοι της ΑΕΚ θα σηκώσουν το… γάντι που τους πέταξε ο Νικολαΐδης, προκειμένου να δώσουν χείρα βοηθείας και να σώσουν το… κιτρινόμαυρο καράβι, που δείχνει να βυθίζεται!

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Ντέμης αμύνθηκε απέναντι σε όλους όσοι τον κατηγόρησαν για κακοδιαχείριση, όταν βρισκόταν στον προεδρικό θώκο, ενώ ορθά και κοφτά ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση να επιστρέψει στα διοικητικά της ΠΑΕ!

Πάντως εξελίξεις αναμένονται έως τις 7 Μαρτίου που θα γίνει διοικητικό συμβούλιο, στο οποίο είτε θα στηριχθεί ο νέος πρόεδρος Ανδρέας Δημητρέλλος, είτε οι μέτοχοι θα προτείνουν ένα δικό τους πρόσωπο για την θέση.

Η κλήση της ΟΥΕΦΑ

Βέβαια θα πρέπει να τονιστεί πως στην ΑΕΚ δεν έχουν άπλετο χρόνο για να σκεφτούν την πρόταση του Νικολαΐδη ή οποιαδήποτε άλλη ενδεχομένως προκύψει. Κι αυτό γιατί υπάρχει ο… μπαμπούλας της ΟΥΕΦΑ που πιέζει. Όπως η Τρόικα πιέζει καθημερινά την Ελλάδα, έτσι και η Ευρωπαϊκή Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία περιμένει άμεσες κινήσεις από το «κιτρινόμ

Keywords
Τυχαία Θέματα