Προσπαθούν να πέσουν οι τόνοι-Συνεργάτες Μεϊμαράκη: «Nα γίνουν εκλογές σε 2-3 εβδομάδες με άλλη εταιρεία»

Κι ενώ μετά την παταγώδη αποτυχία του συστήματος έχουν έρθει τα πάνω κάτω στη Συγγρού, με αλληλοκατηγορίες,»μαχαιρώματα» και έκδηλο το αίσθημα προδοσίας οπαδών και ψηφοφόρων, σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, κύκλοι που πρόσκεινται στον κ. Μεϊμαράκη προκρίνουν να αλλάξει η εταιρεία που διαθέτει το λογισμικό και να γίνει επανάληψη της εκλογής προέδρου σε 2-3 εβδομάδες:

Συγκεκριμένα αναφέρουν:

Το κόμμα εχει όργανα και καταστατικό και μπορεί να βρεθεί λύση
με βάση το καταστατικό του κόμματος.Έσκασε το σύστημα και οι εκλογές δεν έγιναν. Το καταστατικό επειδή δεν μπορεί να πεταχτεί, οι εκλογές αναβλήθηκαν και υπάρχει δυνατότητα επανάληψής τους με σοβαρή εταιρεία. Εκτιμούμε ότι θα θέλει 2-3 εβδομάδες. Στην ουσία και ο Κυριάκος Μητσοτάκης πρότεινε το ίδιο.Περιμένουμε να αναλάβει ο καθένας τις ευθύνες του. Δεν είναι προσωπικό το ζήτημα. Ο καθένας να πάρει τις ευθύνες του. Περιμένουμε να πάρουν οι ίδιοι πρωτοβουλίες. Δεν βάζουμε θεμα παραιτήσεων. Θα προκύψει αυτό απο μόνο του.Θα συζητήσουμε αν θα γίνει σύγκλιση της κοινοβουλευτικής ομάδας. Ο καθένας έχει δικαίωμα να έχει άποψη για ΚΟ, για συνέδιο κλπ. Είναι σενάριο που πολλοί το εξετάζουν και βρίσκει και αυτιά που το ακούν.Νομίζουμε ότι η καλύτερη λύση είναι να ακολουθήσουμε το καταστατικό, παρότι έχουμε πει ότι πρέπει να αλλάξει. Αλλά όσο υπάρχει, το σεβόμαστε.Αν ο πρόεδρος της ΚΕΦΕ Ανδρέας Παπαμιμίκος παραιτηθεί μπορεί να αναπληρωθεί από τον γραμματέα της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος.Ολη τη διαδικασία οργανωτικά την είχε αναλάβει η ΚΕΦΕ. Ο πρόεδρος της ΝΔ δεν έχει αρμοδιότητα και στη συγκεκριμένη περίπτωση που ήταν και υποψήφιος όφειλε να απέχει από οποιαδήποτε απόφαση. Ολη η ΚΕΦΕ έχει ευθύνες. Οσοι παραιτηθούν, αναπληρώνονται.Οι κκ. Παπαμιμίκος και Τσιμάρας επέλεξαν την εταιρεία. Από τις προκρινόμενες ήταν η φθηνότερη.Ο κ. Μεϊμαράκης θέλει να ακολουθηθεί διαδικασία που δεν θα μπορεί να αμφισβητηθεί στο τέλος και να στηρίζεται στο καταστατικό.Ο κ. Τζιτζικώστας οφείλει να γνωρίζει τα στοιχειώδη και το καταστατικό της ΝΔ. Ο πρόεδρος της ΝΔ δεν έχει καμία αρμοδιότητα επί της ΚΕΦΕ. Δεν μπορεί ο κ. Τζιτζικώστας να βάζει θέμα Μεϊμαράκη, ο οποίος δεν ασχολήθηκε με τίποτα οργανωτικό.Ο μόνος που δεν είχε συμφέρον να υπονομευθεί η διαδικασία ήταν ο κ. Μεϊμαράκης, σύμφωνα με τα ενδεικτικά αποτελέσματα που είχαμε.

Συναντήσεις Ντόρας με βουλευτές και στελέχη

Προκαλεί απορία το γεγονός ότι η Ντόρα Μπακογιάννη δεν έκανε καμία δήλωση για το φιάσκο της εκλογής προέδρου στη ΝΔ. Πληροφορίες, ωστόσο, αναφέρουν ότι η βουλευτής της Α Αθηνών κάνει αλλεπάλληλες συναντήσεις με βουλευτές και στελέχη για να αναλυθεί η κατάσταση, να προβλεφθούν οι προσεχείς συγκρούσεις και να βρεθεί μια κοινή συνισταμένη για το επόμενο βήμα.

15 βουλευτές ζητούν σύγκλιση κοινοβουλευτικής ομάδας

Δεκαπέντε βουλευτές της ΝΔ, με επικεφαλής τον Λευτέρη Αυγενάκη και τον Μάκη Γιακουμάτο ζητούν με επιστολή τους την άμεση σύγκλιση της κοινοβουλευτικής ομάδας για να ληφθούν εκεί οι αποφάσεις μετά το φιάσκο της εκλογικής διαδικασίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα