Προσπάθειες επανακυκλοφορίας των ΜΜΜ

Την ώρα που οι εργαζόμενοι συνεχίζουν τις απεργιακές κινητοποιήσεις τους, εκατοντάδες φύλλα πολιτικής επιστράτευσης, έχουν επιδοθεί στους απεργούς στα μέσα σταθερής τροχιάς. Το υπουργείο Ανάπτυξης και Υποδομών επιθυμεί να τεθούν σε λειτουργία το συντομότερο δυνατόν οι συρμοί του Μετρό (ακόμα και μέχρι το απόγευμα) αλλά και τα υπόλοιπα μέσα.
Στα αμαξοστάσια του Μετρό, του ΗΣΑΠ και του τραμ

βρίσκονται οι διαδικασίες τεχνικού ελέγχου και προετοιμασίας για την επανακυκλοφορία των συρμών.

Κάτι τέτοιο βέβαια δεν απόλυτα δυνατό καθώς σύμφωνα με την εταιρεία, όλα τα φύλλα επίταξης δεν αφορούν την ίδια βάρδια και άρα δεν μπορεί να συγκεντρωθεί ο απαιτούμενος αριθμός εργαζομένων για να μπορέσουν να επαναλειτουργήσουν άμεσα οι συρμοί. Σύμφωνα με την ΣΤΑ.ΣΥ ίσως αργά το απόγευμα κάποιοι συρμοί κυκλοφορήσουν, ωστόσο τα δρομολόγια θα είναι πολύ αραιά.
Οι εργαζόμενοι στο μετρό, από την πλευρά τους, δηλώνουν πως θα πρέπει να «δώσουν χρόνο στο σύστημα να αποκατασταθεί και να μην προσπαθούν με βεβιασμένες κινήσεις να βγάλουν τους συρμούς» καθώς «Υπάρχει θέμα ασφάλειας των επιβατών» όπως λένε χαρακτηριστικά.
Σε ότι αφορά στις επαναλαμβανόμενες απεργίας που εξήγγειλαν οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία και τα τρόλεϊ η διοίκηση των Οδικών Συγκοινωνία (Ο.ΣΥ. Α.Ε.) κατέθεσε προσφυγή στη δικαιοσύνη. Η συζήτηση για την προσφυγή αναμένεται να πραγματοποιηθεί εντός της ημέρας.

Keywords
Τυχαία Θέματα