Προσπάθεια καθησυχασμού των αγορών και των επενδυτών από Δραγασάκη

Προσπάθεια να «μαζέψει» την έντονη ανησυχία των αγορών, που αποτυπώθηκε σε ένα μίνι κράχ του Χρηματιστηρίου Αθηνών, έκανε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπεύθυνος για τον συντονισμό της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης, μετά από σύσκεψη στο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό, ενόψει των επισκέψεων Σούλτς και Ντάισελμπλουμ.

Ο λόγος που ο κ. Δραγασάκης

έκανε αυτή την κίνηση ήταν οι πολλές δηλώσεις και εξαγγελίες των νέων υπουργών για άμεσες αλλαγές σε όλα τα μέτωπα της οικονομίας, καταργώντας όλες σχεδόν τις αποφάσεις της προηγούμενης κυβέρνησης.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης είπε ότι οι αναταράξεις στο Χρηματιστήριο ήταν αναμενόμενες, και πως «κατά τα τελευταία χρόνια είχαμε πολλά κραχ και στο Χρηματιστήριο και στην κοινωνία», προσθέτοντας πως «το μέλημά μας είναι η εύρυθμη λειτουργία τραπεζών. Εφόσον γίνουν αλλαγές στις τράπεζες, δεν θα υπάρξει καμία αιφνιδιαστική κίνηση, θα γίνουν με δημόσια διαβούλευση και σεβασμό τους ιδιώτες μετόχους. Η κυβέρνηση δεν θέλει να θίξει τα συμφέροντα των ιδιωτών μετόχων των τραπεζών. Είμαστε διατεθειμένοι να συζητήσουμε με τους ιδιώτες σχέδια και προτάσεις για την ενίσχυση του τραπεζικού τομέα.»

Απαντώντας σε ερώτηση για την κατάργηση ιδιωτικοποιήσεων που προαναγγέλθηκε από τον Παναγιώτη Λαφαζάνη, ο κ. Δραγασάκης είπε ότι υπάρχει «κατάλογος έργων και επενδυτικών προοπτικών. Υπάρχει η Ελλάδα των δυνατοτήτων. Όσοι επενδυτές είχαν επενδύσει σε αυτές τις ιδιωτικοποιήσεις είναι λογικό να αλλάζουν τα σχέδιά τους. Η Ελλάδα δεν είναι η χώρα της μιζέριας, αλλά μια χώρα στην οποία υπάρχουν πολλές δυνατότητες για επενδύσεις».

Ερωτηθείς για τις επικείμενες συναντήσεις με τους κυρίους Σουλτς και Ντάισελμπλουμ, είπε: «Υπάρχει έτοιμος φάκελος με σχέδιο και προτάσεις. Η κυβέρνηση δεν επιδιώκει ούτε ρήξη, ούτε και συνέχιση μίας πολιτικής που οδηγεί σε καταστροφή. Μιλούμε για διάλογο, ούτε για τσαμπουκάδες και αμοιβαίους εκβιασμούς. Δεν θα υπάρξει ρήξη με τους εταίρους. Το κλίμα που εισπράττουμε από την Ευρώπη είναι πολύ θετικό» κατέληξε.

Keywords
Τυχαία Θέματα