Προσοχή: Συμμορίες εξαπατούν πλημμυροπαθείς

Κυνισμός και απανθρωπιά μέσα στα λασπόνερα του θεσσαλικού κάμπου. Συμμορίες επιτήδειων εκμεταλλεύονται τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν χιλιάδες πολίτες, με δυσεπίλυτα προβλήματα λόγω των πλημμυρών, επιχειρώντας να τους αδειάσουν και τους τραπεζικούς λογαριασμούς! Με «πάτημα» τις επίσημες κυβερνητικές ανακοινώσεις για τον τρόπο καταβολής των αποζημιώσεων σε πρώτη φάση, δράστες των απατών, εμφανίζονται οι ίδιοι σαν… αρμόδιοι να δώσουν τις αποζημιώσεις, δηλώνοντας υπάλληλοι τραπεζών, εφοριακοί, λογιστές

ή ακόμη και εκπρόσωποι του arogi.gov.gr!

Του Πέτρου Καρσιώτη

Μοναδικός σκοπός τους ένας, όπως και σε πλείστες άλλες περιπτώσεις. Να πείσουν τους απελπισμένους πλημμυροπαθείς-η ακόμη και πυροπαθείς του καλοκαιριού- να τους γνωστοποιήσουν τους μυστικούς κωδικούς των τραπεζικών τους λογαριασμών, δήθεν για να καταβάλουν εκεί το ποσό της …αποζημίωσης. Αν κάποιος πολίτης δώσει βάση στα λεγόμενά τους, τα οποία πληροφορείται είτε με αποστολή e-mail στον υπολογιστή  η sms στο κινητό τηλέφωνο και ανταποκριθεί πατώντας τον υπερσύνδεσμο που θα του προτείνουν, βρίσκεται αυτομάτως σε περιβάλλον ιστοσελίδας πανομοιότυπο με τράπεζας!

Χάνονται τα χρήματα

Τότε, δεν του μένει καμία αμφιβολία ότι πρόκειται για τους αρμόδιους και αποκαλύπτει τα στοιχεία που ζητούνται δήθεν από την τράπεζα την ίδια και χάνει και όσα χρήματα διατηρεί στον τραπεζικό του λογαριασμό. Όλα αυτά τα ανήκουστα για το μέγεθος του θράσους τα γνωστοποιεί η Ελληνική Ένωση Τραπεζών, η οποία με δημόσια τοποθέτησή της είχε ήδη πληροφορήσει για ευεργετικά μέτρα οικονομικής στήριξης, που έχουν αποφασίσει οι τράπεζες.

Δίνουν και… έκτακτα επιδόματα

Η  Ένωση Τραπεζών, λοιπόν,  στην  ανακοίνωσή της τονίζει ότι ενημερώνει το συναλλακτικό κοινό να είναι εξαιρετικά επιφυλακτικό σε κακόβουλες επικοινωνίες, που γίνονται από τρίτους, με πρόφαση την παροχή αποζημίωσης από τα καταστροφικά φυσικά φαινόμενα των τελευταίων δύο μηνών ή την καταβολή έκτακτου επιδόματος (πχ. Market pass, fuel pass, youth pass κ.λπ). Προσποιούμενοι, αναφέρεται ακόμη στην ανακοίνωση  ότι είναι υπάλληλοι τραπεζών, λογιστές, εφοριακοί, υπάλληλοι Υπουργείων ή εκπρόσωποι του https://arogi.gov.gr/, επικοινωνούν με ανυποψίαστους πολίτες και ζητούν ή/και παραπέμπουν σε απατηλές ιστοσελίδες για να υποκλέψουν στοιχεία τραπεζικών λογαριασμών και καρτών τους.

«Μην αποκαλύπτετε κωδικούς – Στοιχεία καρτών”

Και καταλήγει: «Θα πρέπει να είστε εξαιρετικά καχύποπτοι σε αυτές τις επικοινωνίες (τηλεφωνικές, με e-mail ή sms) και να μην αποκαλύπτετε ποτέ τους κωδικούς σας στο e-Βanking / Mobile App ή τα στοιχεία της κάρτας σας ή τυχόν κωδικούς μίας χρήσης (OTP)». Χρονικά, είχε προηγηθεί  σχετική πληροφόρηση  από τον Δήμο Φαρσάλων, όπου τονιζόταν ότι δεν έχει τέλος το θράσος επιτήδειων, που μετά τα φαινόμενα αισχροκέρδειας με τα νερά και τα είδη πρώτης ανάγκης, συνεχίζουν να επιχειρούν να εκμεταλλευτούν και να εξαπατήσουν πλημμυροπαθείς

«Από τον Δήμο Φαρσάλων» αναφερόταν στην ανακοίνωση  «εφίσταται η προσοχή σε όλους τους πολίτες της περιοχής καθώς τις τελευταίες ώρες έχουν καταγγελθεί προσπάθειες εξαπάτησης από επιτήδειους που καλούν τηλεφωνικά ανυποψίαστους πολίτες και με το πρόσχημα πως πρόκειται να τους «καταθέσουν στον τραπεζικό τους λογαριασμό χρήματα ως ενίσχυση λόγω των καταστροφών από την κακοκαιρία» επιχειρούν να τους υφαρπάξουν τραπεζικούς κωδικούς με στόχο να προχωρήσουν σε παράνομες αναλήψεις των χρημάτων τους.

Εάν κάποιος αντιληφθεί ότι έχει πέσει θύμα μίας τέτοιας προσπάθειας, οφείλει να απευθυνθεί άμεσα στην Ελληνική Αστυνομία», κατέληγε η ανακοίνωση του Δήμου.

Keywords
Τυχαία Θέματα