Προσοχή! Μην μπείτε σε αυτό το site αν χρησιμοποιείτε iPhone ή Mac

Αν χρησιμοποιείτε συσκευές ή προγράμματα της Apple, καλό θα είναι να είστε προσεκτικοί όταν κάποιος διαδικτυακός φίλος σας προσκαλέσει να κλικάρετε στο σάιτ crashsafari.com. Μόνο κακό θα κάνει στη συσκευή ή το πρόγραμμα του υπολογιστή σας.

Το σάιτ, στην πραγματικότητα, κάνει αυτό που προδίδει το όνομά του: κρασάρει τον browser Safari σε όσους χρησιμοποιούν κινητό iPhone

ή πρόγραμμα Mac στον υπολογιστή τους.

Οι … σαμποτέρ, λοιπόν, καλούν τους ανυποψίαστους followers να κλικάρουν σε μια συντομευμένη ηλεκτρονική διεύθυνση, η οποία θα κολλήσει τον browser ή, σε κάποιες περιπτώσεις, θα μας αναγκάσει να κάνουμε επανεκκίνηση στη συσκευή μας.

Βέβαια, το συγκεκριμένο τρικ είναι περισσότερο ενοχλητικό παρά επικίνδυνο και, στη χειρότερη περίπτωση, θα χάσουμε τα παράθυρα που έχουμε ανοιχτά εκείνη τη στιγμή. Επίσης, ο βαθμός της εμπλοκής θα εξαρτηθεί από τη συσκευή και το πρόγραμμα που χρησιμοποιούμε. Για παράδειγμα, στο iPhone 6S με iOS 9.2 , προκαλείται μόνο αναταραχή ενός δευτερολέπτου και, στη συνέχεια, η συσκευή επανέρχεται στις κανονικές λειτουργίες της.

Σε κάθε περίπτωση, ας έχουμε το νου μας και ας το αποφύγουμε.

Keywords
Τυχαία Θέματα