Προσφυγή του Γιώργου Προκοπάκη στο ΣτΕ για την απομάκρυνσή του απο τη ΝΕΡΙΤ

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Ο κ. Γιώργος Προκοπἀκης, πρώην πρόεδρος – διευθύνων σύμβουλος της ΝΕΡΙΤ προσέφυγε στο Συμβούλιο της Επικρατείας καταγγέλλοντας «Η απομάκρυνσή μου ένα 24ωρο από τον μετασχηματισμό της Δ.Τ σε ΝΕΡΙΤ έγινε για λόγους κομματικών σκοπιμοτήτων και εξυπηρέτησης συμφερόντων ξένων προς το Δημόσιο».

Στην προσφυγή του ο πρώην πρόεδρος της ΝΕΡΙΤ μιλάει για «παράνομη στελέχωση» της ΝΕΡΙΤ και καταγράφει αποκαλυπτικές λεπτομέρειες από την εφτάμηνη παραμονή του στην καρέκλα

του προέδρου .

Υποστηρίζει ότι η παύση από τα καθήκοντα του είναι αντισυνταγματική και παράνομη και αναφέρεται στο έργο που έκανε στην δημόσια τηλεόραση επικαλούμενος πρόσωπα και διαλόγους, ενώ φέρεται να καταγράφει ονόματα ανθρώπων που συνεργάστηκε, τις παρασκηνιακές ζυμώσεις και μεθόδους που υπήρχαν τόσο ως προς την διοίκηση, όσο και προς την επιλογή των προγραμμάτων, εκπομπών, υπαλλήλων.

Οι ενέργειες του εποπτικού συμβουλίου, σύμφωνα με τον κ. Προκοπάκη, μάλλον βλάπτουν παρά προάγουν και υπερασπίζουν το δημόσιο συμφέρον και είναι δηλωτικές των άλλων σκοπών που επιδιώκει το εποπτικό συμβούλιο.

Υπογραμμίζει μεταξύ άλλων ότι :

* Δεν υπήρχε λόγος δημοσίου συμφέροντος που επέβαλε την αποπομπή του, αλλά συμφέροντα επέβαλαν την απομάκρυνση του λόγω αντίθεσής του με τις αντιλήψεις της κυριαρχούσαν κομματικής ιδεολογίας, αλλά και τις αντίθεσεις τους στις διαδικασίες στελέχωσης της ΝΕΡΙΤ, τόσο από πλευράς προγράμματος όσο και από πλευρά προσωπικού, οι οποίες δεν προσιδιάζουν στην απόλυτη νομιμότητα.

* ότι έγινε προσπάθεια από το Εποπτικό Συμβούλιο η ΝΕΡΙΤ να μην μεταδίδει ειδήσεις κατά παράβαση του ιδρυτικού της νόμου που αναφέρει ότι σκοπός της, είναι μεταξύ των άλλων, η μετάδοση ειδήσεων και πληροφοριών. Αυτό έγινε προεκλογικά, όπως ισχυρίζεται, προκειμένου το Εποπτικό Συμβούλιο να αποποιηθεί κάθε ευθύνη που συνεπάγεται η μετάδοση ειδήσεων κατά την προεκλογική περίοδο και όχι φυσικά για το Δημόσιο συμφέρον.

* χαρακτηρίζει παράνομο τον διορισμό του νέου προέδρου και διευθύνοντα συμβούλου της ΝΕΡΙΤ Αντώνη Μακρυδημήτρη.

Το άρθρο Προσφυγή του Γιώργου Προκοπάκη στο ΣτΕ για την απομάκρυνσή του απο τη ΝΕΡΙΤ εμφανίστηκε πρώτα στο Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση. Τα γεγονότα τώρα.

Keywords
Τυχαία Θέματα