Προσχεδιασμένη αυτοδικία! Πάνω από 10 σωφρονιστικοί της Νιγρίτας οι ύποπτοι

του Γιώργου Καραϊβάζ ([email protected])

Την ώρα που γράφονταν τα στοιχεία του ρεπορτάζ που ακολουθούν, η εισαγγελία Σερρών δεν είχε αναλάβει πρωτοβουλίες αναφορικά είτε με την έκδοση ενταλμάτων σύλληψης, είτε με την κλήτευση σωφρονιστικών υπαλλήλων της Νιγρίτας για ανωμοτί καταθέσεις ως εν δυνάμει ύποπτων διάπραξης της δολοφονικής αυτοδικίας.

Όμως, οι συγκεκριμένες αποκαλύψεις που σοκάρουν, θα αποτελέσουν την αποδεικτική βάση-εποικοδόμημα, πάνω στο οποίο θα στηριχτεί

όλη η μετέπειτα νομική ακολουθία. Και σ’ αυτό της κυρίας ανάκρισης και σ’ εκείνο της αποδεικτικής διαδικασίας στο δικαστήριο που θα ακολουθήσει για την πλήρη διαλεύκανση της αποτρόπαιης όσο και στυγερής υπόθεσης που σοκάρει, αλλά και προβληματίζει.

Οι αποκαλύψεις που προκύπτουν από την κοινή έρευνα των αδιάφθορων με τον εισαγγελέα των Σερρών για το ανατριχιαστικό κρούσμα της αυτοδικίας στις φυλακές της Νιγρίτας, με θύμα τον Ιλίρ Καρέλι, πέρα από τα «τεχνικά» στοιχεία της έρευνας που μέχρι τώρα έχουν αποκαλυφθεί, φωτίζουν την υπόθεση με επιπλέον τουλάχιστον 4 κατατοπιστικές ομολογίες, που αποκαλύπτουν πως ο βασανισμός του βαρυποινίτη δολοφόνου του υπαρχιφύλακα είχε αποφασιστεί πριν από τη μεταγωγή του από τις φυλακές Μαλανδρίνου, που την πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί της Ιτέας.

Και η απόφαση φέρεται ότι είχε ληφθεί από τουλάχιστον τρία στελέχη της φυλακής, που υπήρξαν μεταξύ των πρωτοστατών της κακοποίησης μέχρι θανάτου. Γι’ αυτό τον λόγο και είχε επιλεγεί ο χώρος στον οποίο τον μετέφεραν αντί του κελιού του, όπου τον αποτελείωσαν και στη συνέχεια έσπευσαν να καθαρίσουν και να απολυμάνουν για την εξαφάνιση στοιχείων.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ενημέρωσης, ο Ιλίρ Καρέλι δεν αντέδρασε σε καμία στιγμή της φριχτής κακοποίησής του, σαν να ήταν πλέον υποταγμένος στη μοίρα του ή εξοικειωμένος με την ιδέα του θανάτου, όπως φέρεται πως τη διατύπωσε λίγο μετά τη δολοφονία του Γιώργου Τσιρώνη με την φράση: «ο εισαγγελέας φταίει για όλα. Φέρτε μου ένα σχοινί...».

Ασφαλείς πηγές ενημέρωσης τονίζουν ότι την ώρα της δολοφονίας-βάναυσης αυτοδικίας, στο θυσιαστήριο του Καρέλι ήταν πάνω από 10 σωφρονιστικοί. Ακόμη κι αυτοί που δεν τον χτύπησαν, αλλά για παράδειγμα, του κρατούσαν τα χέρια, αναμένεται να διωχτούν για το αδίκημα της συναυτουργίας σε ανθρωποκτονία, που νομικά, διατηρεί την ίδια βαρύτητα και επισύρει τις ίδιες ποινές με τη φυσική αυτουργία.

Σε κάθε περίπτωση, πρόκειται για οικτρή μεθόδευση που δεν αντέχει σε κανένα ελαφρυντικό, ανεξαρτήτως βαθμού ή επίκλησης οποιασδήποτε συντεχνιακής αλληλεγγύης.

Keywords
Τυχαία Θέματα