Πρόωρο μωρό – κορονοϊός: Κατέληξε το νεογέννητο που διασωληνώθηκε μαζί με την 36χρονη μητέρα του

Δεν τα κατάφερε το πρόωρο μωράκι το οποίο γεννήθηκε εχθές από 36χρονη στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο Θεσσαλονίκης. Η 36χρονη γέννησε εχθές με καισαρική τομή ενώ διένυε μόλις την 22η εβδομάδα της εγκυμοσύνης της και διασωληνώθηκε άμεσα στη ΜΕΘ. Την ίδια στιγμή διασωληνώθηκε και το μωράκι στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Νεογνών. Δυστυχώς, λίγο μετά τις 2 σήμερα το μεσημέρι

το μωράκι έφυγε από τη ζωή, όπως αναφέρει το voria.gr. Να σημειωθεί πως η μητέρα του δεν είχε εμβολιαστεί κατά του κορονοϊού.

Επίσης, στο «Ιπποκράτειο» νοσηλεύονται οκτώ παιδιά από τα οποία τα δύο εισήχθησαν χθες, ευτυχώς προληπτικά και με ήπια συμπτώματα. Όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος των εργαζομένων του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης Γιώργος Δόντσιος μιλώντας στην τοπική ιστοσελίδα GRTimes, το σύστημα υγείας στη Θεσσαλονίκη, δέχεται μεγάλες πιέσεις, ενώ τα διαγνωστικά τεστ που έγιναν τις τελευταίες μέρες των γιορτών προδίδουν την τεράστια διασπορά κρουσμάτων. Πρόσθεσε δε πως από τις 28 κλίνες ΜΕΘ που διαθέτει το νοσοκομείο οι 26 είναι κατειλημμένες, ωστόσο ενδέχεται να γεμίσουν σήμερα πριν από το μεσημέρι.

Δεχόμαστε μεγάλη πίεση

«Δεχόμαστε μεγάλη πίεση» ανέφερε ο εκπρόσωπος των εργαζομένων του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης δίνοντας στοιχεία για την εξέλιξη της χθεσινοβραδινής εφημερίας. Συγκεκριμένα τόνισε ότι χθες Κυριακή (2/1) προσήλθαν στο νοσοκομείο 205 περιστατικά κορονοϊού και μέχρι σήμερα στις 8:00 π.μ (οπότε έληξε τυπικά η εφημερία) είχαν γίνει 45 εισαγωγές, ενώ άλλα 25 περιστατικά εξετάζονταν ως ύποπτα.

Την ίδια ώρα παρατηρήθηκε αύξηση των διαγνωστικών τεστ κατά τη διάρκεια των γιορτών. Όπως επισημαίνει ο κ. Δόντσιος «συνήθως τέτοια μέρα είχαμε γύρω στα 100 rapid test, ενώ χθες έγιναν 350, από τα οποία τα 90 βγήκαν θετικά».

Keywords
Τυχαία Θέματα