Πρόωρη εκσπερμάτιση – Αυτό είναι το μεγαλύτερο λάθος που κάνετε

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Η πρόωρη εκσπερμάτιση, παρά το γεγονός ότι αποτελεί την συνηθέστερη σεξουαλική δυσλειτουργία για τους άνδρες και όμως είναι από εκείνες με την ελλιπέστερη διάγνωση και θεραπεία. Η πρόωρη εκσπερμάτιση “ταλαιπωρεί” το 20% των ανδρών παγκοσμίως, όμως από αυτό το ποσοστό μόνο ένα 9% θα επισκεφτεί ειδικό για βοήθεια.

Στο ζήτημα της πρόωρης εκσπερμάτισης υπεισέρχονται διάφοροι παράγοντες, τόσο σωματικής όσο και ψυχολογικής φύσης, όπως η αδυναμία ελέγχου στην εκσπερμάτιση, το άγχος, τα προβλήματα στη σχέση κ.α.

Η λύση του αυνανισμού

Ο αυνανισμός πριν την σεξουαλική επαφή προτείνεται αβίαστα από τον οποιονδήποτε ως η λύση στην πρόωρη εκσπερμάτιση, αν και είναι πολύ πιθανό να έχει αντίθετα αποτελέσματα καθώς πολύ συχνά οδηγεί στην πλήρη απουσία ελέγχου της εκσπερμάτισης, κυρίως λόγο της πιθανής βιασύνης για την κορύφωση, η οποία δεν επιτρέπει την ανάπτυξη μηχανισμών ελέγχου.

Ο αυνανισμός πριν την πράξη, μία από τις “συμπεριφορικές τεχνικές αυτοβοήθειας” βασίζεται στο σκεπτικό ότι ο άνδρας μαθαίνει και σταδιακά αυξάνει τον έλεγχο στην εκσπερμάτιση, αναγνωρίζοντας τα σημάδια της σεξουαλικής διέγερσης.

Παρ’όλα αυτά, έγκυρες μελέτες δεν επιβεβαιώνουν αυτά τα συμπεράσματα, με κλινικές μελέτες να δείχνουν ότι ακόμη και αν ο αυνανισμός οδηγήσει σε κάποια βελτίωση, αυτή δεν θα είναι μακροπρόθεσμη.

Το άρθρο Πρόωρη εκσπερμάτιση – Αυτό είναι το μεγαλύτερο λάθος που κάνετε εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα