Πρόκληση Ιβανόφ: «Ο Κεμάλ είναι Μακεδόνας» – Αντίδραση από… Βουλγαρία

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Ενώ ακόμα μυρίζει «μπαρούτι» για τη Συμφωνία των Πρεσπών, ο πρόεδρος των Σκοπίων Γκιόργκι Ιβανόφ, προκαλεί για ακόμα μία φορά

Σύμφωνα με το πρακτορείο IBNA ο πρόεδρος της πΓΔΜ Γκιόργκι Ιβανόφ τίμησε τον πρόεδρο της τουρκικής εταιρείας TAV, Sadi Sener, με το μετάλλιο του κράτους.

Κατά τη συνάντηση που είχε με τον Τούρκο επιχειρηματία δήλωσε ότι στην πραγματικότητα «ο Μουσταφά Κεμάλ, ο ιδρυτής της Δημοκρατίας

της Τουρκίας, είναι Μακεδόνας, γιατί τη στιγμή που γεννήθηκε, η Θεσσαλονίκη ήταν έδαφος της Μακεδονίας!

Η Τουρκική Δημοκρατία είναι μια μεγάλη χώρα, έχει μια μεγάλη οικονομία και είναι πολύ σημαντικό μια τέτοια χώρα να είναι φιλική προς εμάς και να μας βοηθήσει. Ελπίζουμε ότι αυτή η βοήθεια και αυτή η στήριξη θα συνεχιστεί και στο μέλλον. Σας στείλαμε τον Μακεδόνα Μουσταφά Κεμάλ. Τώρα οι τουρκικές εταιρείες έρχονται στην πΓΔΜ. Αυτό μας δίνει μεγάλη χαρά» είπε χαρακτηριστικά.

Ο Σκοπιανός πρόεδρος που από την πρώτη στιγμή εξαπέλυε επιθέσεις στον Ζόραν Ζάεφ, επανέφερε στο προσκήνιο το όραμα του για τη «Μεγάλη Μακεδονία».

Παράλληλα επιχείρησε να εντάξει στη «γεωγραφική» περιοχή της ευρύτερης Μακεδονίας και την πόλη της Θεσσαλονίκης, υπονοώντας ότι οι πραγματικοί Μακεδόνες ταυτίζονται εθνολογικά με τους ψευδομακεδόνες των Σκοπίων.

Από την Αθήνα, μέχρι αργά το βράδυ της Δευτέρας δεν υπήρχε αντίδραση για τις δηλώσεις Ιβανόφ που παραβιάζουν ευθέως το γράμμα και το πνεύμα της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Αντίθετα, αντίδραση υπήρξε σήμερα από τη Βουλγαρία η οποία δια του αντιπρόεδρου της κυβέρνησης κάλεσε τα Σκόπια να τελειώνουν με τις αλυτρωτικές αναφορές και πολιτικές.

Η αντίδραση της Βουλγαρίας

Ο υπουργός Άμυνας και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της Βουλγαρίας, Κραζιμίρ Καρακατσάνοφ δήλωσε σε συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό Fokus ότι η Βόρεια Μακεδονία θα πρέπει να εκπληρώσει όλες τις υποχρεώσεις που απορρέουν από τις συμφωνίες που έχουν υπογραφεί με την Αθήνα και τη Σόφια προκειμένου να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Επισήμως τα Σκόπια ανέλαβαν την ευθύνη να φέρουν εις πέρας όλες τις υποχρεώσεις που περιλαμβάνονται στη Συμφωνία των Πρεσπών με την Ελλάδα και τη Συμφωνία Καλής Γειτονίας με τη Βουλγαρία.

Αυτό φυσικά περιλαμβάνει την πλήρη εξάλειψη κάθε μορφής αλυτρωτισμού, συμπεριλαμβανομένων και των ψευδών πληροφοριών στα εγχειρίδια ιστορίας που γράφτηκαν τα τελευταία 70 χρόνια», είπε ο Καρακατσάνοφ.

Το άρθρο Πρόκληση Ιβανόφ: «Ο Κεμάλ είναι Μακεδόνας» – Αντίδραση από… Βουλγαρία εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα