Προϊστάμενος της Κτηματικής Υπηρεσίας εκβίαζε επιχειρηματία

Ένας 55χρονος ανώτερος υπάλληλος του υπουργείου Οικονομικών και Προϊστάμενος της Κτηματικής Υπηρεσίας συνελήφθη στην Αλεξανδρούπολη, επειδή απαίτησε εκβιαστικά από τοπικό επιχειρηματία το ποσό των 3.000 ευρώ για να μειώσει πρόστιμο της εταιρείας του.

Όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, εκπρόσωπος εταιρείας, η οποία δραστηριοποιείται στην Αλεξανδρούπολη, κατήγγειλε στην Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων ότι ο Προϊστάμενος της Κτηματικής Υπηρεσίας απαίτησε από αυτόν εκβιαστικά το χρηματικό ποσό των 3.000 ευρώ για να μειώσει στο μισό περίπου πρόστιμο, που επιβλήθηκε στην επιχείρησή του. Η υπόθεση αφορούσε στην επιβολή προστίμου ύψους 12.769 ευρώ για παράνομη εξόρυξη αδρανών υλικών (αμμοχάλικου), σε διάφορες ημερομηνίες, από αγροτεμάχιο.

Σε προκαθορισμένο ραντεβού στο γραφείο του Προϊσταμένου της Κτηματικής Υπηρεσίας το πρωί, ο καταγγέλλων τού παρέδωσε ένα φάκελο με το χρηματικό ποσό των 3.000 ευρώ σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα.

Στη συνέχεια, αστυνομικοί της υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδος που πραγματοποίησαν έρευνα στο γραφείο του, βρήκαν το φάκελο με τα προσημειωμένα χρήματα.

Σε βάρος του 55χρονου σχηματίσθηκε δικογραφία για παθητική δωροδοκία και εκβίαση.

Keywords
Τυχαία Θέματα