Πρωινό «κούνημα» στην Κεφαλονιά (φωτογραφίες)

Οι μετασεισμικές δονήσεις στην Κεφαλονιά καλά κρατούν κρατώντας σε επιφυλακή του κατοίκους του νησιού και τις Αρχές. Το νησί αναστατώθηκε και πάλι στις 5.12 το πρωί της Τρίτης (28/01) από σεισμό έντασης 4,6 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ. Ο μετασεισμός, είχε εστιακό βάθος μόλις 2 χιλιόμετρα.

Να σημειώσουμε πως πολλοί κάτοικοι που φοβούνται να κοιμηθούν στα σπίτια τους κατέφυγαν στο Super Fast των 700 κλινών, ενώ σήμερα αναμένεται να φτάσει

στο νησί για να προσφέρει στέγη και το πλοίο Ελευθέριος Βενιζέλος.

Την ίδια ώρα συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς οι έλεγχοι στα κτίρια – κλιμάκια του ΤΕΕ και του ΟΣΚ έχουν ελέγξει μέχρι στιγμής τα περισσότερα δημόσια κτίρια και περί τις 140 ιδιωτικές κατοικίες.

Πως κυλά η ζωή στο νησί του Ιονίου

Την Δευτέρα (27/01), οι ισχυροί μετασεισμοί που ακολουθούν την μεγάλη σεισμική δόνηση των 5,8 Ρίχτερ εξακολουθούν, γεγονός που έχει προκαλέσει περαιτέρω ανησυχία στους κατοίκους του νησιού, αφού οι ειδικοί λένε ότι σε 48 ώρες από τώρα, θα μπορούν να μιλούν με σιγουριά ότι ο σεισμός της Κυριακής ήταν ο κύριος.
Εκατοντάδες κάτοικοι έχουν υποστεί σοβαρές ζημίες στις οικίες τους, ενώ το νησί έχει κηρυχθεί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.

Δύο σχολεία στο Ληξούρι έχουν κριθεί ακατάλληλα, ενώ οι κάτοικοι λένε πως θα χρειαστούν ημέρες για την πλήρη καταγραφή των ζημιών, λόγω της έκτασης του νησιού.
Ζημίες έχουν υποστεί και πολλά μαγαζιά στο εσωτερικό τους, κυρίως στο Ληξούρι.

Εκτεταμένες ζημίες, έχουν προκληθεί και στο οδικό δίκτυο της Κεφαλονιάς. Δρόμοι έχουν κοπεί στη μέση, βράχοι έχουν πέσει στο οδόστρωμα, με αποτέλεσμα να συνιστάται ιδιαίτερη προσοχή στους οδηγούς. Συνεργεία της Περιφέρειας, του δήμου αλλά και ιδιωτών έχουν σπεύσει να ανοίξουν τους δρόμους.

Οικονομική ενίσχυση στους πληγέντες της Κεφαλονιάς

Την άμεση στήριξη των πληγέντων από το σεισμό στην Κεφαλονιά, αποφάσισε το υπουργείο Εργασίας, κατόπιν εντολής του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.

Συγκεκριμένα από το υπουργείο Εργασίας θα δοθεί οικονομική ενίσχυση 100.000 ευρώ στους Δήμους Κεφαλλονιάς και Ιθάκης για τους άμεσα πληγέντες, ενώ αποστέλλονται 200 κλινοσκεπάσματα στην πληγείσα περιφέρεια, για ανθρώπους που έχουν ανάγκη.

Τέλος, αναστέλλεται για τρεις μήνες η υποχρέωση πάσης φύσεως καταβολών στους φορείς κοινωνικής ασφάλισης στην Κεφαλλονιά και την Ιθάκη.

Εκκένωση του Νοτιανατολικού τμήματος του Αθέρα

Αποφασίστηκε η εκκένωση του Νοτιανατολικού τμήματος του οικισμού Αθέρας και της οικίας «Σαμούρη» στο Βορειοδυτικό τμήμα του οικισμού, στο δρόμο προς αιγιαλό Αθέρος λόγω επικείμενης επικίνδυνης κατολίσθησης.

Keywords
Τυχαία Θέματα