Πρόγραμμα στείρωσης με νεκρές γυναίκες στην Ινδία

Τραγικές συνέπειες είχε η εφαρμογή ενός μαζικού προγράμματος στείρωσης στην Ινδία, καθώς 8 γυναίκες πέθαναν και δεκάδες νοσηλεύονται, πολλές από τις οποίες σε σοβαρή κατάσταση, σε ιατρικό κέντρο της. “Οκτώ γυναίκες έχουν πεθάνει από χθες και 64 νοσηλεύονται”, δήλωσε ο Σονμάνι Μπόραχ, εκπρόσωπος της κυβέρνησης του κρατιδίου Τσατίσγκαρ.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι περίπου 80 γυναίκες χειρουργήθηκαν το Σάββατο σε κέντρο που οργανώθηκε από την τοπική κυβέρνηση σε χωριό που βρίσκεται σε απόσταση 100 χιλιομέτρων από την πρωτεύουσα Ραϊπούρ και άρχισαν να αισθάνονται άσχημα

μετά την εγχείριση, είπε ο εκπρόσωπος διευκρινίζοντας ότι οι γυναίκες εμφάνισαν χαμηλή πίεση, εμετούς και άλλα συμπτώματα που εντάθηκαν και επεκτάθηκαν μεταξύ του πλήθους των γυναικών που είχαν χειρουργηθεί στο πλαίσιο σχεδίου οικογενειακού προγραμματισμού.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Indian Express, όλες χειρουργήθηκαν σε διάστημα πέντε ωρών περίπου από έναν χειρουργό και τον βοηθό του. “Δεν υπήρξε αμέλεια. Πρόκειται για έναν έμπειρο γιατρό. Θα διεξαχθεί έρευνα”, δήλωσε αξιωματούχος των τοπικών υπηρεσιών Υγείας.

Επιχειρήσεις μαζικής στείρωσης οργανώνονται συστηματικά στα ινδικά κρατίδια, οι κυβερνήσεις των οποίων προσφέρουν δώρα, από αυτοκίνητα μέχρι οικιακές ηλεκτρικές συσκευές στα ζευγάρια που δέχονται να στειρωθούν.

Πέρυσι, οι αρχές κρατιδίου στην ανατολική Ινδία δέχθηκαν σφοδρές επικρίσεις μετά την μετάδοση εικόνων με αναίσθητες γυναίκες σε αγρό έπειτα από επιχείρηση μαζικής στείρωσης σε τοπικό νοσοκομείο, όπου δεν υπήρχε η δυνατότητα νοσηλείας μεγάλου αριθμού ασθενών.

Keywords
Τυχαία Θέματα