Πρόγραμμα αναδασώσεων Χατζηδάκης: Έρχεται σε 13 περιοχές

Πρόγραμμα αναδασώσεων Χατζηδάκης: Ο Κωστής Χατζηδάκης προανήγγειλε  σήμερα εθνικό πρόγραμμα αναδασώσεων σε 13 περιοχές, που δεν μπορούν να γίνουν φυσικές αναδασώσεις. Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας τόνισε ότι μέχρι σήμερα αναδασώσεις κάνουν ιδιώτες και εθελοντές, ενώ σημείωσε ότι η προσπάθεια θα στηριχτεί με ένα ποσό ύψους 310 εκατομμυρίων ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Μιλώντας στο ΣΚΑΙ, ανέφερε ότι μισό εκατομμύριο στρέμματα θα καλυφτούν με δενδρύλλια που θα παραχθούν στην Ελλάδα. Διευκρίνισε ότι στόχος είναι να ξεκινήσουν οι πρώτες φυτεύσεις να γίνουν του χρόνου το φθινόπωρο.

Από εκεί και πέρα όσον αφορά στο πρόγραμμα «Εξοικονομώ – Αυτονομώ», το οποίο ενεργοποιείται αύριο, αυτό θα είναι μεγαλύτερο από ποτέ με το ποσό των επιδοτήσεων να ανέρχεται στα 900 εκατ. ευρώ όταν παλαιοτέρα ήταν 300 με 350 εκατομμύρια, όπως δήλωσε εξάλλου ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Ο κ. Χατζηδάκης έκανε γνωστό ότι θα βγαίνει κάθε χρόνο ένα «Εξοικονομώ Αυτονομώ» αυτής της κλίμακας. Ανέφερε ότι σε μια δεκαετία καλύφθηκαν 130 χιλιάδες περιπτώσεις, ενώ στο εξής κάθε χρόνο θα καλύπτονται 60 χιλιάδες. Αύριο (Παρασκευή) στις 10.00 το πρωί, θα ανοίξει η πλατφόρμα του πληροφοριακού συστήματος για υποβολή αιτήσεων για τις Περιφέρειες Ηπείρου και Ιονίων Νήσων.

Δείτε ακόμα:Γιατί ο Τσίπρας ακύρωσε την συνέντευξη στον Alpha- Το σχόλιο Παπαχρήστου, η απάντηση της ΑυγήςΜητσοτάκης από Βρυξέλλες: Τώρα θα φανεί εάν πραγματικά ως Ευρώπη είμαστε αξιόπιστοιΔιάψευση Πέτσα για επικοινωνία Σουρανή, Καλίν – «Κάποιοι έχουν εθιστεί στα fake news»
Keywords
Τυχαία Θέματα