Προφυλακιστέοι οι 7 κατηγορούμενοι για την απάτη στο ΙΚΑ Καλλιθέας

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν και οι 7 κατηγορούμενοι για την υπόθεση υπεξαίρεσης τεράστιων ποσών σε βάρος του ΙΚΑ Καλλιθέας, μετά τις απολογίες τους στην 4η ειδική ανακρίτρια.

Οι πέντε γυναίκες υπάλληλοι του ΙΚΑ παραδέχθηκαν εν μέρει τις πράξεις, που τους αποδίδονται, κατά τη διάρκεια της απολογίας τους ενώπιον του ανακριτή, όπου οδηγήθηκαν σήμερα το πρωί.

Οι υπάλληλοι του ΙΚΑ Καλλιθέας κυρίες Πατεράκη και Μπουραζάνη ομολόγησαν ότι έδιναν επιδόματα

σε ασφαλισμένους που δεν τα δικαιούνταν, όμως αρνήθηκαν το ύψος της ζημίας, που διαπιστώνεται στη δικογραφία, καθώς υποστηρίζουν ότι πολλά από τα ποσά που αναφέρονται στη δικογραφία έχουν καταγραφεί δύο και τρεις φορές, ανεβάζοντας κατά πολύ τη φερόμενη ζημία του ΙΚΑ, ενώ παράλληλα αρνούνται και τη σύσταση εγκληματικής οργάνωσης.

Η κα Πατεράκη μάλιστα εξέφρασε την επιθυμία της, να επιστρέψει, στο μέτρο των δυνατοτήτων της, μέρος των χρημάτων που οικειοποιήθηκε.

Οι δύο σύζυγοι των υπαλλήλων, που επίσης απολογήθηκαν, αρνήθηκαν τις κατηγορίες, υποστηρίζοντας ότι δεν γνώριζαν για τις ενέργειες των συζύγων τους. Μάλιστα ο σύζυγος της κας Μπουραζάνη υποστήριξε ότι όχι μόνο δεν γνώριζε τις κινήσεις της συζύγου του αλλά ούτε και το γεγονός ότι είχε κρύψει μέσα σε κούτες για πάνες 960.000 ευρώ.

Πάντως, οι κατηγορούμενες επιφυλάχθηκαν να δώσουν και συμπληρωματικές εξηγήσεις, όταν ολοκληρωθεί η έρευνα.

Πηγή: megatv.com

Keywords
Τυχαία Θέματα