Πρόεδρος Παμποντιακής Ομοσπονδίας – Τουρκία: Του απαγόρευσαν την είσοδο στη χώρα

Με απαγόρευση εισόδου στην Ελλάδα ήρθε αντιμέτωπος ο πρόεδρος της Παμποντιακής Ένωσης μετά την άφιξή του στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης. Ο Γιώργος Βαρυθυμιάδης, δεν μπόρεσε να ταξιδέψει με προορισμό την Τραπεζούντα όπου επιθυμούσε να δώσει το παρών ως εκπρόσωπος της Ομοσπονδίας στην αρχιερατική λειτουργία στην ιστορική μονή του Πόντου. Σύμφωνα με το GRTimes, την είδηση έκανε γνωστή με ανάρτησή του σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης ο επίτιμος πρόεδρος της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος και γνωστός καρδιολόγος του Διαβαλκανικού

Ιατρικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, Γιώργος Παρχαρίδης.

Το Site efxinospontos.gr επικοινώνησε με τον πρόεδρο της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος Γιώργο Βαρυθυμιάδη, ο οποίος δήλωσε πως κρατείται στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης και δεν τον αφήνουν να συνεχίσει το ταξίδι. Εν συνεχεία, ενημερώθηκε το Ελληνικό Προξενείο της Κωνσταντινούπολης, για το συγκεκριμένο περιστατικό.

Η έκτακτη ανακοίνωση της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος

Όπως άλλωστε αναφέρει η “Μακεδονία”, το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών ενημερώθηκε για το ταξίδι που προγραμματίζει ο πρόεδρος της ΠΟΕ για να συμμετάσχει στην Πατριαρχική Θεία Λειτουργία στην Παναγία Σουμελά του Πόντου, όπως έκανε και στα προηγούμενα χρόνια από την πρώτη Πατριαρχική Θεία Λειτουργία στις αρχές της δεκαετίας του 2010. Για το περιστατικό ο πρώην πρόεδρος της ΠΟΕ, Γιώργος Παρχαρίδης, όπως έγραψε στην προσωπική του σελίδα στο fb ενημέρωσε το ελληνική υπουργείο Εξωτερικών, απαιτώντας τη διευθέτηση του προβλήματος.

Σε ανακοίνωσή της η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος αναφέρει πως τα υπόλοιπα μέλη της αποστολής αφέθησαν ελεύθερα να συνεχίσουν το ταξίδι, μεταξύ αυτών και η Πρόεδρος της Ε.Σ.Η.Ε.Α. Μαρία Αντωνιάδου. Γίνονται κινήσεις προκειμένου να βρεθεί λύση στο απαράδεκτο και προσβλητικό πρόβλημα που δημιούργησαν οι Τουρκικές Αρχές.

Keywords
Τυχαία Θέματα