Προχωρούν οι εργασίες συντήρησης των σχολικών μονάδων παρά την υποχρηματοδότηση

Η ετήσια καθιερωμένη συνάντηση ενημέρωσης και εργασίας για θέματα συντήρησης και λειτουργίας των σχολικών μονάδων πραγματοποιήθηκε στον δήμο Κορυδαλλού με πρωτοβουλία του αντιδημάρχου τεχνικών υπηρεσιών, Γιώργου Δημόπουλου. Συμμετείχαν επίσης ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος για θέματα Παιδείας Γιώργος Μακρυνός, οι Πρόεδροι των Σχολικών Επιτροπών Α΄θμιας Εκπαίδευσης Ιωάννα Καλομπράτσου, Β’ θμιας Κώστας Καλούδης, Διευθυντές σχολείων και εκπαιδευτικοί, η Πρόεδρος της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Ευγενία Μπατμάνογλου, πρόεδροι

και εκπρόσωποι συλλόγων γονέων, καθώς και οι προϊστάμενοι των τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου.

Στη διάρκεια της συνάντησης παρουσιάστηκαν αναλυτικά οι εκτεταμένες εργασίες συντήρησης που πραγματοποιήθηκαν από το περασμένο καλοκαίρι έως και σήμερα σε όλα τα σχολικά συγκροτήματα, προκειμένου να διασφαλιστούν οι κατάλληλες συνθήκες για μαθητές και εκπαιδευτικούς. Όλες οι εργασίες και παρεμβάσεις πραγματοποιήθηκαν αποκλειστικά με ίδιους πόρους από τα τεχνικά συνεργεία και τους εργαζόμενους του δήμου, αφού είχε πραγματοποιηθεί πλήρης και λεπτομερής καταγραφή όλων των αναγκών.

«Με δεδομένη τη συνεχή υποχρηματοδότηση των ΟΤΑ τα τελευταία χρόνια και τις καθυστερήσεις στην καταβολή ακόμα και των μειωμένων δόσεων για τις ανάγκες των σχολείων, η δημοτική αρχή ιεραρχεί προτεραιότητες και ανταποκρίνεται με επάρκεια στις ανάγκες καλής λειτουργίας των σχολείων της πόλης, αξιοποιώντας με διαφάνεια όλες τις δυνατότητες σε οικονομικούς και ανθρώπινους πόρους.

Οι παρεμβάσεις συνεχίζονται σε όλη τη διάρκεια του χρόνου, ενώ κλιμάκιο του δήμου με επικεφαλής τον αντιδήμαρχο κ. Δημόπουλο θα καταγράψει τις ανάγκες και τα προβλήματα κάθε σχολείου σε συνεργασία με τις διευθύνσεις και τους εκπροσώπους των γονέων, προκειμένου να προγραμματισθούν οι παρεμβάσεις στη διάρκεια των θερινών διακοπών», αναφέρει η διοίκηση.

Οι εκπρόσωποι της σχολικής κοινότητας εξέφρασαν την ικανοποίηση τους για την έως τώρα συνεργασία, ενώ κατέθεσαν προτάσεις για την καλύτερη λειτουργία των σχολείων.

Keywords
Τυχαία Θέματα