Προχωράει η αναδάσωση στο Πέραμα Μεγάρων

Στην τελική ευθεία για την υλοποίηση αναδάσωσης -έκτασης που κάηκε και η οποία βρίσκεται στη θέση Πέραμα Μεγάρων- βρίσκεται η Περιφέρεια Αττικής και αυτό επιβεβαιώθηκε στη χθεσινή (Τετάρτη) επίσκεψη που πραγματοποίησαν στην περιοχή, η Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής Σταυρούλα Δήμου με τον Εντεταλμένο Περιφερειακό Σύμβουλο για θέματα περιβάλλοντος της Περιφέρειας Αττικής κ. Ιάκωβο Προμπονά, και με κλιμάκιο υπηρεσιακών παραγόντων της Π.Ε. Δυτικής Αττικής.

Η

εν λόγω ενέργεια είχε ξεκινήσει μετά από αίτημα του εξωραϊστικού συλλόγου Περάματος «Αναγέννηση», στο οποίο είχε ανταποκριθεί άμεσα η κ. Δήμου και η οποία στη συνέχεια με εισήγησή της στην Εκτελεστική Επιτροπή της Περιφέρειας εξασφάλισε τους πόρους, ώστε να υλοποιηθούν αναδασωτικές εργασίες σε μια έκταση 93,800 στρεμμάτων που βρίσκεται στα βόρεια και σε μικρή απόσταση από τον υγρότοπο Βουρκάρι.

«Για μια ακόμα φορά με τη συνεργασία των εμπλεκόμενων φορέων και με γνώμονα την ευαισθησία της Περιφέρειας Αττικής σε θέματα περιβάλλοντος, καταφέρνουμε να φέρουμε εις πέρας ένα σημαντικό έργο που στοχεύει στη διάσωση ενός από τους ελάχιστους βιότοπους της Αττικής όπου απαντάται σημαντικός αριθμός ειδών πτηνοπανίδας», δήλωσε μετά την επίσκεψη, η Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής.

Εκτός από την παραπάνω περιοχή η Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής μαζί με τον κ. Προμπονά, επισκέφτηκαν και την καμένη έκταση που βρίσκεται βόρεια των ναυπηγείων Ελευσίνας. Πρόκειται για μια περιοχή που καλύπτει μια επιφάνεια περίπου 500 στρεμμάτων για την οποία η Περιφέρεια Αττικής έχει εκδηλώσει ζωηρό ενδιαφέρον να δρομολογήσει όλες τις διαδικασίες αναδάσωσης της μετά την ολοκλήρωση της σχετικής μελέτης. 

Keywords
Τυχαία Θέματα