Πρήξιμο στο πρόσωπο: 4 tips για άμεση αντιμετώπιση

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Σίγουρα θα σας έχει συμβεί να σηκωθείτε το πρωί και σχεδόν να μην αναγνωρίζετε το πρόσωπό σας στον καθρέφτη.

Το πρήξιμο στο πρόσωπο μπορεί να συμβεί στον καθένα, ειδικά όταν ο οργανισμός είναι αφυδατωμένος, αν το παρακάνατε με το αλάτι ή αν… πλαντάξατε στο κλάμα.

Δείτε πως θα το αντιμετωπίσετε άμεσα:

Jade Rolling

Πρόκειται για αρχαία κινεζική θεραπεία, που χρησιμοποιεί μια ημιπολύτιμη πέτρα (jade stone). Το ειδικό roller από νεφρίτη κάνει μασάζ στο πρόσωπο, αυξάνει την κυκλοφορία του αίματος, βοηθάει

την λεμφική παροχέτευση και την απομάκρυνση των τοξινών και μειώνει την εμφάνιση λεπτών γραμμών.

Καφεΐνη

Αναζητήστε προϊόντα περιποίησης και μακιγιάζ που περιέχουν καφεΐνη, η οποία προκαλεί σύσφιξη των αιμοφόρων αγγείων. Αυτό μειώνει τη ροή του αίματος και των υγρών στο πρόσωπο και συμβάλλει στην υποχώρηση του πρηξίματος.

Παγωμένες κομπρέσες

Ο πάγος βοηθάει στη μείωση της ερυθρότητας και του πρηξίματος. Τυλίξτε παγάκια σε μία πετσέτα ή βυθίστε τη σε παγωμένο νερό και εφαρμόστε στο πρόσωπο για 10-15 λεπτά. Το πρήξιμο θα υποχωρήσει άμεσα.

Μασάζ λεμφικής αποστράγγισης

Διεγείρει τη ροή του αίματος, μειώνει το φούσκωμα, και σας προσφέρει λαμπερό και ανθεκτικό δέρμα. Χρησιμοποιείστε ένα βουρτσάκι καθαρισμού προσώπου στο οποίο θα βάλετε μικρή ποσότητα από το καθαριστικό προϊόν που χρησιμοποιείτε συνήθως. Ξεκινήστε από την περιοχή κάτω από τη γνάθο σας, πιέζοντας ελαφρά τους πόρους του δέρματος σε κάθε πλευρά του λαιμού και συνεχίστε στο πρόσωπο.

Πώς θα αποφύγετε το πρήξιμο στο πρόσωπο

Το πρήξιμο οφείλεται συχνά σε εποχικές αλλεργίες ή κακό ύπνο. Ένα κόλπο για να το αποφύγετε είναι το κεφάλι να είναι ελαφρώς ανυψωμένο σε σχέση με το σώμα κατά τη διάρκεια του ύπνου. Αν το πρήξιμο δεν υποχωρεί, συμβουλευτείτε ειδικό, καθώς μπορεί να οφείλεται σε κάτι πιο σοβαρό, όπως πρόβλημα στον θυροειδή.

Διαβάστε ακόμα:

Κράτα τις μυκητιάσεις μακριά φέτος το καλοκαίρι

Το άρθρο Πρήξιμο στο πρόσωπο: 4 tips για άμεση αντιμετώπιση εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα