Πριγκόζιν αεροσκάφος: Σε συντριβή ιδιωτικού τζετ φέρεται να σκοτώθηκε ο επικεφαλής της Βάγκνερ

Σε θρίλερ εξελίσσεται αεροπορικό δυστύχημα που σημειώθηκε στη Μόσχα το απόγευμα της Τετάρτης, αφού από την συντριβή του ιδιωτικού τζετ, φέρεται να έχει σκοτωθεί ο αρχηγός της Wagner, Γεβγένι Πριγκόζιν. Συγκεκριμένα, όπως μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων, Tass, ο αρχηγός της μισθοφορικής ομάδας, βρισκόταν στην λίστα των επιβατών, δίχως ωστόσο να έχει επιβεβαιωθεί αν ο ίδιος είχε όντως επιβιβαστεί. Την είδηση μεταδίδουν ολοένα και περισσότερα διεθνή πρακτορεία. Το BBC συγκεκριμένα, δημοσιεύει πως ο Πριγκόζιν

ήταν ανάμεσα στους επιβάτες και κατ επέκταση είναι νεκρός.

An Embraer Legacy 600 Business Jet going by RA-02795 which is Registered to Leader of the Wagner PMC Group, Yevgeny Prigozhin has reportedly Crashed in the Tver Region of Russia to the Northwest of Moscow resulting in the Death of all 4 who were Onboard; it is currently Unknown… pic.twitter.com/HFeBRKQMUx

— OSINTdefender (@sentdefender) August 23, 2023

Νωρίτερα, το κανάλι Grey Zone του Telegram που συνδέεται με τη Wagner ανέφερε ότι το αεροσκάφος καταρρίφθηκε από την αεράμυνα στην περιοχή Τβερ, βόρεια της Μόσχας. Υπενθυμίζεται πως προ εβδομάδων ο Πριγκόζιν ηγήθηκε μιας αποτυχημένης ανταρσίας κατά των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων τον Ιούνιο. Το αεροσκάφος που συνετρίβη είναι ένα πολιτικό Embraer και κατέπεσε στην περιοχή Tver της Ρωσίας. Όλοι οι επιβαίνοντες σκοτώθηκαν σύμφωνα με την υπηρεσία Τύπου του ρωσικού υπουργείου Έκτακτων Αναγκών. Το αεροσκάφος είχε αναχωρήσει από τη Μόσχα με προορισμό την Αγία Πετρούπολη. Σ’ αυτό επέβαιναν 7 επιβάτες και τρία μέλη πληρώματος.

BREAKING:

A private jet owned by Prigozhin was just shot down by Russian air defenses over Tver.

Around 10 people onboard have been killed. pic.twitter.com/mUCHws77Y0

— Visegrád 24 (@visegrad24) August 23, 2023

«Το αεροσκάφος ανήκει στη Wagner αλλά δεν είναι σαφές αν ο Πριγκόζιν επιβιβάστηκε σε αυτό»

Την πληροφορία επιβεβαίωσε το ρωσικό υπουργείο Εκτάκτων Καταστάσεων, το οποίο αμέσως ανέφερε ότι μέσα στους 10 επιβαίνοντες ήταν ο Πριγκόζιν. Όλοι οι επιβαίνοντες -τρία μέλη πληρώματος και επτά επιβάτες- σκοτώθηκαν. Το υπουργείο ανέφερε ότι το Embraer Legacy, το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες ανήκει στη Wagner, ταξίδευε από τη Μόσχα προς την Αγία Πετρούπολη. Το Embraer κατέπεσε στο χωριό Κουζενκίνο, στην επαρχία Τβερ. Το αεροσκάφος είναι γνωστό ότι ανήκει στη Wagner αλλά δεν είναι σαφές αν και ο Πριγκόζιν ήταν μέσα σε αυτό.
To TASS ανέφερε από την πλευρά του ότι η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Αεροπορικών Μεταφορών ξεκίνησε έρευνα για τη συντριβή του αεροσκάφους Embraer, η οποία σημειώθηκε στην περιοχή Τβερ την Τετάρτη.

BREAKING — A Russian jet frequently used by Prigozhin crashed, per pro-Wagner telegram accounts.

Multiple Russian media reports say all 10 people on board died.

The crashed jet belonged to Prigozhin, but he usually flew on another plane – source tells Readovka

The plane… pic.twitter.com/5ZX5K7S74U

— Ragıp Soylu (@ragipsoylu) August 23, 2023

Keywords
Τυχαία Θέματα