Πούτιν για απόφαση Τραμπ για το κλίμα: «Don’ t worry, be happy» (video)

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Η αποχώρηση των ΗΠΑ από τη συμφωνία του Παρισιού για το κλίμα έχει προκαλέσει σάλο σε ολόκληρο τον πλανήτη.

Η συμφωνία που υπογράφτηκε από σχεδόν 200 χώρες το 2015, είχε σκοπό να περιορίσει την αύξηση της θερμοκρασίας της Γης στους δύο βαθμούς ή και λιγότερο έως το 2100, σε σχέση με την προβιομηχανική εποχή, κυρίως μέσω του περιορισμού των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα.

Ο ΟΗΕ χαρακτήρισε την απόφαση του Τραμπ

«μεγάλη απογοήτευση για τις παγκόσμιες προσπάθειες για τη μείωση των εκπομπών αερίου του θερμοκηπίου και για την προώθηση της παγκόσμιας ασφάλειας».

Όπως είπε αξιωματούχος του Παγκόσμιου Μετεωρολογικού Οργανισμού του ΟΗΕ, αυτό θα μπορούσε να έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση κατά 0,3 βαθμούς Κελσίου της θερμοκρασίας της Γης έως το τέλος του αιώνα με το χειρότερο σενάριο.

Ο Ντέον Τέρμπλανς, επικεφαλής του Τμήματος Περιβάλλοντος και Έρευνας της Ατμόσφαιρας του WHO, δήλωσε πως ο αριθμός αυτός είναι μία εκτίμηση καθώς δεν έχουν χρησιμοποιηθεί νέα μοντέλα για να αποτιμήσουν την πιθανή επίπτωση της απόφασης.
«Είναι επιπλέον 0,3 βαθμοί στην υπερθέρμανση, λόγω της απόσυρσης των ΗΠΑ», δήλωσε ο Τέρμπλανς σε τακτική συνέντευξη Τύπου στη Γενεύη. «Αυτό είναι το χειρότερο σενάριο, και είναι πιθανό ότι δεν θα συμβεί».

Από την άλλη, ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν απέφυγε να κατηγορήσει Ντόναλντ Τραμπ και έκανε έκκληση για «συνεργασία» με την Ουάσινγκτον για να βρεθεί λύση.

«Don’t worry, be happy», σχολίασε ο Ρώσος πρόεδρος, στην ομιλία του στο οικονομικό φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης, όταν αναφέρθηκε στην απόφαση του Τραμπ.

«Δεν θα έκρινα τον Ομπάμα, εεε… εννοώ τον Τραμπ, για την απόφαση που πήρε» είπε ο Πούτιν, εξηγώντας ωστόσο ότι πιστεύει πως οι ΗΠΑ θα έπρεπε να τηρήσουν τη δέσμευσή τους. Διευκρίνισε επίσης ότι θα προτιμούσε μια επαναδιαπραγμάτευση των συμφωνιών παρά την αποχώρηση από αυτές.

Ο Αμερικανός πρόεδρος «δεν αρνείται να εργαστεί στο θέμα αυτό», επέμεινε. «Δεν πρέπει να ταραζόμαστε αλλά να δημιουργήσουμε τις συνθήκες που θα μας επιτρέψουν να εργαστούμε από κοινού, διαφορετικά θα είναι αδύνατον να καταλήξουμε σε μια συμφωνία», πρόσθεσε.

Ο Πούτιν χαρακτήρισε επίσης «καλή» τη συμφωνία του Παρισιού, του 2015, και εξήγησε ότι η Ρωσία δεν την έχει επικυρώσει ακόμη επειδή περίμενε να ρυθμιστούν κάποιες τεχνικές λεπτομέρειες.

Το άρθρο Πούτιν για απόφαση Τραμπ για το κλίμα: «Don’ t worry, be happy» (video) εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα