Που ποντάρει ο Αντώνης

-Ποια μέτρα εξήγγειλε για τη λαθρομετανάστευση

Με την αίσθηση ότι υπάρχει διακριτή προήγησή της έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, η Ν.Δ. ελπίζει σε νίκη στις αυριανές εκλογές, εκτιμώντας ότι τις τελευταίες ημέρες το κλίμα άλλαξε υπέρ της. Οι παράγοντες στους οποίους η Συγγρού αποδίδει την μεταβολή των τάσεων είναι αρκετοί, πιο σημαντικό όμως θεωρεί ότι το εκλογικό σώμα πείστηκε πως το διακύβευμα «εντός ή εκτός ευρώ» είναι πραγματικό και δεν πρόκειται για μπλόφα

των εταίρων.

Του Γιώργου Ιωσήφ

Οι δηλώσεις φίλα προσκείμενων Ευρωπαίων ηγετών, όπως ο Γάλλος Πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, ότι υπάρχουν δυνάμεις στην Ευρωζώνη που επιθυμούν να δουν την Ελλάδα εκτός, κατέστησαν ακόμα πιο πειστικό το επιχείρημα της Ν.Δ.

Παράλληλα, δηλώσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, όπως του Παναγιώτη Λαφαζάνη, ότι το ευρώ δεν είναι «φετίχ» και η κάλυψη που έδωσε σε αυτές τις τοποθετήσεις ο Αλέξης Τσίπρας έδωσαν την ευκαιρία στη Ν.Δ. να εξαπολύσει επικοινωνιακή επίθεση.

«Συμφωνώ απόλυτα! (σ.σ. με τον Παναγιώτη Λαφαζάνη) Δεν είναι φετίχ το νόμισμα. Από πότε είναι φετίχ; Έχει σημασία το αν είναι δραχμή ή ευρώ; Είμαι από τους πιο ένθερμους υποστηρικτές της σταθερής Ευρώπης. Να μείνουμε στην Ευρώπη, το μέλλον μας είναι εκεί. Αν συνεχιστούν όμως τα μνημόνια, μας οδηγούν εκτός ευρώ και μας κάνουν Αφρική». Η δήλωση αυτή του κ. Τσίπρα στη ΝΕΤ έδωσε τη ευκαιρία στη Ν.Δ. να υποστηρίξει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει κρυφή ατζέντα δραχμής.

Λίγο αργότερα ακολούθησαν δηλώσεις του Γιάννη Θεωνά, επικεφαλής της ΚΕΔΑ, συνιστώσας του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος δήλωσε ότι μια αριστερή κυβέρνηση πρέπει να έχει την επιλογή εξόδου από το ευρώ. «Είπαμε, παύση πληρωμών, μονομερής διαγραφή του χρέους, ανεξάρτητα αν θα μείνουμε ή θα φύγουμε από την Ευρωπαϊκή Ενωση. Και αν είσαι αριστερή κυβέρνηση, φεύγεις κιόλας. Αν θα μείνουμε ή αν θα φύγουμε από το ευρώ; Να σας πω όμως, επειδή όλες αυτές οι φιλολογίες που ακούω χρόνια και καιρούς “θα μας βγάλουν από το ευρώ, θα φύγουμε από την ευρωζώνη” για να φοβίζουν τον κόσμο, δεν υπάρχει διαδικασία αποβολής μιας χώρας από το ευρώ και την ευρωζώνη. Μπορεί να φύγει μόνο αν το θέλει η ίδια. Και μια αριστερή κυβέρνηση μπορεί να το αποφασίσει και αυτό». Κατόπιν τούτου η Ν.Δ. πρόβαλε όσο μπορούσε τις δηλώσεις και τις απόψεις αυτές, ως τεκμήριο της «κρυφής ατζέντας» του ΣΥΡΙΖΑ περί εξόδου από την ευρωζώνη.

12 μέτρα για τη λαθρομετανάστευση

Πέραν του διλήμματος «ευρώ ή δραχμή», το οποίο «έπιασε», διότι είναι ήλιου φαεινότερο ότι κάποιοι στη Γερμανία επιδιώκουν την έξωση της Ελλάδας από την ευρωζώνη και αναζητούν σχετική αφορμή, το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης στράφηκε στα θέματα της ασφαλείας και της λαθρομετανάστευσης λόγω των αλλεπάλληλων περιστατικών ληστειών και φόνων. Η μετατόπιση της ατζέντας ευνόησε τη Ν.Δ. Ο Αντώνης Σαμαράς ανακοίνωσε 12 μέτρα άμεσης εφαρμογής για την ασφάλεια και την παράνομη μετανάστευση:

Μετανάστευση:

• Επιτάχυνση της δημιουργίας χώρων προστασίας-φιλοξενίας παρανόμων μεταναστών, μέχρι να ολοκληρωθεί η απέλασή τους, π

Keywords
Τυχαία Θέματα