Πότε έρχεται η τρόικα;

Αλήθεια πότε έρχεται η τρόικα; Άλλοι λένε σε μια εβδομάδα, άλλοι το Γενάρη, όμως κανένας δεν μπορεί να πει με σιγουριά, καθώς τα ρεπορτάζ και οι πληροφορίες είναι αλληλοσυγκρουόμενες.

Η Κομισιόν φαίνεται διατεθειμένη να κάνει ένα βήμα πίσω αναφορικά με την άφιξη της ομάδας Τόμσεν στην Αθήνα, διευκρινίζοντας ότι δεν θα κλείσουν φέτος όλα τα ζητήματα, αλλά οι επικεφαλής των ελεγκτών και τα τεχνικά κλιμάκια θα έχουν γυρίσει μέχρι την ερχόμενη

Πέμπτη, όμως εάν αυτό αληθεύει τότε γιατί ο εκπρόσωπος του Όλι Ρεν ανακοίνωσε, εν μέσω της συζήτησης για τον προϋπολογισμό στη Βουλή, ότι οι Τόμσεν, Μορς και Μαζούχ δεν επιστρέφουν.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του πρώτου θέματος κοινοτικές πηγές ανέφεραν ότι τόσο τα τεχνικά κλιμάκια της Τρόικας όσο και οι ίδιοι οι επικεφαλής, κ.κ. Πολ Τόμσεν, Κλάους Μαζούχ και Ματίας Μορς θα επιστρέψουν στην Αθήνα εντός της επόμενης εβδομάδας. Οι ίδιες πηγές διευκρινίζαν ότι o εκπρόσωπος του Όλι Ρεν, Σάιμον Ο' Κόνορ, εννοούσε πως δεν μπορούν να κλείσουν όλα τα ζητήματα φέτος, αλλά αυτό θα γίνει στις αρχές του 2014.

Σίγουρα όμως εγείρονται ερωτήματα όταν χθες κατά τη διάρκεια της ολομέλειας της Βουλής, ο εκπρόσωπος του αρμόδιου για τις Οικονομικές και Νομισματικές Υποθέσεις, κ. Όλι Ρεν, ανακοίνωνε επισήμως ότι οι συζητήσεις με την Τρόικα θα συνεχίζονταν, σε τεχνικό επίπεδο, την επόμενη εβδομάδα και οι επικεφαλής των ελεγκτών θα επέστρεφαν στην Αθήνα τον Ιανουάριο, υπό την προϋπόθεση μάλιστα ότι θα πληρούνταν οι όροι για την επίτευξη μιας συμφωνίας σε επιχειρησιακό επίπεδο.

Από τις ΗΠΑ, πάντως, πηγές του ΔΝΤ επέμεναν ότι ο κ. Πολ Τόμσεν θα επέστρεφε στην Αθήνα την επόμενη εβδομάδα, μαζί με τα τεχνικά κλιμάκια.

Keywords
Τυχαία Θέματα