Πώς βλέπει η αγορά τα μέτρα

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Φορολογία: Τα μέτρα θα επιδεινώσουν την ήδη οριακή κατάσταση χιλιάδων νοικοκυριών και επιχειρήσεων. Το άμεσο ζητούμενο και ο πρωταρχικός στόχος τη δεδομένη χρονική στιγμή, η τόνωση δηλαδή της ιδιωτικής καταναλωτικής δαπάνης, όχι μόνο δεν πρόκειται να επιτευχθεί, αλλά τουναντίον υπολογίζεται να συρρικνωθεί ακόμη περισσότερο.

Ασφαλιστικό: Ο επανακαθορισμός της βάσης υπολογισμού των ασφαλιστικών εισφορών για χιλιάδες ελεύθερους επαγγελματίες το 2018 επιφέρει περαιτέρω επιβαρύνσεις και κόστη, μία διαπίστωση που επιβεβαιώνεται και από την

έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους (ΓΛΚ – περίοδος 2018-2021).Τα επικείμενα φορολογικά βάρη και ο ταυτόχρονος περιορισμός της αγοραστικής δύναμης των νοικοκυριών, εξαιτίας της μείωσης των συντάξεων, θα στερήσουν πολύτιμους πόρους από την αγορά, καθιστώντας αμφίβολη την επίτευξη δημοσιονομικών στόχων βασικών μακροοικονομικών μεγεθών (ΑΕΠ, κατανάλωση, επενδύσεις, ανεργία κ.ά.).

Κυριακάτικο άνοιγμα: Οι εξελίξεις αυτές έχουν προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων από τους μικρούς και μεσαίους εμπόρους όλης της χώρας. Η συγκεκριμένη απελευθέρωση -σε περίοδο βαθειάς ύφεσης- δεν πρόκειται να αυξήσει τον τζίρο των εμπορικών επιχειρήσεων, ούτε την απασχόληση. Απλά θα αναδιανείμει τα ελάχιστα διαθέσιμα κατανάλωσης, προς όφελος εκείνων που έχουν και τον τρόπο και την ρευστότητα για να αναλάβουν το αυξημένο κόστος λειτουργίας την Κυριακή, ήτοι των αλυσίδων λιανικής, των μεγάλων εμπορικών κέντρων και των εκπτωτικών χωριών. Ο μικρομεσαίος επιχειρηματίας, ο μικροεργοδότης και ο αυτοαπασχολούμενος θα προσπαθήσουν με τεράστιο οικονομικό, προσωπικό και οικογενειακό κόστος να ακολουθήσουν, αλλά είναι φύσει και θέσει αδύνατο να τα καταφέρουν.

Το άρθρο Πώς βλέπει η αγορά τα μέτρα εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα