Πώς βγαίνει ο μαρκαδόρος από τον τοίχο: Tips για να απαλλαγείτε από τον λεκέ μια για πάντα

Οι τοίχοι είναι ένα από τα σημεία του σπιτιού που λερώνονται αρκετά συχνά. Ένας από τους πιο επίμονους λεκέδες είναι αυτός από μαρκαδόρο και αυτό γιατί το μελάνι είναι αρκετά δύσκολο να φύγει. Ειδικά εσείς που έχετε μικρά παιδιά που ζωγραφίζουν παντού το γνωρίζετε πολύ καλά αυτό. Σε περίπτωση, λοιπόν, που οι τοίχοι σας θυμίζουν πίνακες αφηρημένης τέχνης τα παρακάτω tips θα σας βοηθήσουν να τους καθαρίσετε.  Σε πρώτη φάση ξεσκονίζετε και πλένετε καλά τους τοίχους για να μην μπερδεύονται οι σκόνες με τα μελάνια και δημιουργούν

μεγαλύτερο… χάος. Όταν πλένετε τους τοίχους, να θυμάστε ότι δεν σταματάτε τοπικά αλλά πρέπει να καθαρίζετε όλη την επιφάνειά του για να μην αφήνετε γραμμές.

Τον αφήνετε να στεγνώσει. Στην πορεία, λοιπόν, πλένετε το σημείο του τοίχου όπου υπάρχει το πρόβλημα με ένα απλό διάλυμα που θα δημιουργήσετε ρίχνοντας χλιαρό νερό μέσα σε ένα κουβά και απορρυπαντικό πιάτων. Πολύ πιθανό τα μελάνια να αφαιρεθούν και μόνο με αυτό. Ξεπλύνετε με καθαρό νερό και ελέγξτε αν φαίνονται οι γραμμές στην επιφάνεια του τοίχου. Αφήστε να στεγνώσει. Σε περίπτωση που χρειάζεστε κάτι πιο δραστικό, βάλτε επάνω στο σφουγγάρι με το οποίο καθαρίζετε μαγειρική σόδα και τρίψτε καλά τον τοίχο. Ίσως να πρέπει να τον περάσετε και δεύτερη φορά. Αφήστε τον τοίχο να στεγνώσει και είστε έτοιμοι.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Πώς, Tips,pos, Tips